Uitgaan & Cultuur

Eindelijk weer vertier in het openluchttheater

LOSSER - Op een klein coronaprooffeestje na in september vorig jaar, waren de deuren van openluchttheater Brilmansdennen sinds het uitbreken van de coronapandemie niet meer open geweest.

Helligen Hendrik in het openluchttheater

Helligen Hendrik, het typetje van cabaretier Bert Eeftink, trapte vorige week donderdag af met zijn Zotte Zomer tour. 250 toeschouwers mochten naar binnen. Elk zittend op 1,5 meter af. Miriam Reehuis, verantwoordelijk voor de PR en Communicatie van het theater:  “Het was een prachtige avond, het liep gestructureerd en mensen hielden zich perfect aan de regels. Het was voor ons ook weer de eerste keer. Dan is het altijd even spannend hoe het gaat lopen. We hebben elkaar natuurlijk ook tijd niet meer gezien en dan is het even wennen. Maar het was erg leuk. Ook zijn we erg blij met de samenwerking met de gemeente Losser. Alles is in goed overleg gegaan.” 

De afspraak is dat zonder testen en/of vaccinatiebewijs een kwart van de capaciteit van het theater bezet mag zijn. Dat met inachtneming van de coronamaatregelen als de 1,5 meter afstand. Een gezondheidscheck vindt wel plaats aan de poort. Na de zomer wil het theater naar de volledige capaciteit waarbij het weer het volledige aantal maximum bezoekers van 1100 mag ontvangen. Dan zullen bezoekers gevraagd worden om vaccinatiebewijs of negatieve test te overleggen. 

27 augustus staat Waylon geboekt en het theater is nog in onderhandeling met andere artiesten voor optredens in september.