Uitgaan & Cultuur

Eindelijk weer een uitvoering van de Weerselose Toneelvereniging

WEERSELO - Na twee jaar is de Weerselose Toneelvereniging er klaar voor en heeft iedereen weer zin in een avondje ontspanning. Het thema ’Koningsdag in Nederland’ brengt veel hectiek en lachwekkende momenten van de familie Bruinsma. “Leve de Koning”. 

Eindelijk kan het nu weer doorgaan. De spelers zijn er klaar voor en hebben er weer zin in. Het te spelen stuk van de familie Bruinsma heet “Leve de Koning”. Het is namelijk al in november koningsdag in Weerselo. Alles wat enigszins bruikbaar is wordt door Sjef Bruinsma in zijn kraam uitgestald. Het is immers vrijmarkt en een mooie gelegenheid om van de rommel af te komen. Een lastige bijkomstigheid is het bezoek van de zuster van Truus en haar man. Truus vindt het allemaal heel gezellig, maar Sjef en Boris zouden het liefst zien dat Mien en Jan per omgaande zouden vertrekken. Omdat het zo druk is in de stad wil iedereen een plakje bemachtigen op de vrijmarkt, zoals een moeder met haar dochter die vrijpostig een plek claimen, wat door Sjef niet gewaardeerd wordt. Net als een boeren familie die de vrijmarkt in de grote stad ook wel eens willen meemaken. En dan die deftige heer, die ook nog aanbelt, die komt iedereen wel heel bekend voor. Sjef en Truus worden gespeeld door Frank Kotte en Mathilde Geerds, hun zoon Boris door Pelle Wesselink, Mien Bakker wordt gespeeld door Ineke Wolbers, haar man Jan door Hans Ganzeboom. De boeren familie wordt gespeeld door Mart de Vos, Angela Stevelink en Lieke Wolbers. Silvia en haar moeder Thea wordt gespeeld door Ellen Löbker en Renée Geerdink. De regie is in handen van Ger Heilen en de souffleurs: André van Aken en Guus Tijdhof. Het decor is gemaakt door Jos Flinkers.

Tickets zijn online verkrijgbaar op: www.ticketkantoor.nl/shop/wtv2022 en bij speelgoed Kadoshop Wesselink.

De uitvoeringen zijn op vrijdag 25 en zaterdag 26 november om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur. Zondag 27 november is de voorstelling om 15.00 uur en is de zaal is open om 14.30 uur.                                                                                                             

                                                                                                                                 Ine Flinkers