Uitgaan & Cultuur

Eindelijk weer een feestelijke intocht in Tubbergen voor Sinterklaas en zijn Pieten

TUBBERGEN - Het was even spannend of de Goedheiligman en zijn pietengevolg wel naar Nederland konden komen na het zinken van de Pakjesboot. Gelukkig kwam het goed en kwamen ze met het vliegtuig toch nog op tijd aan. Ook de kinderen in Tubbergen stonden afgelopen zaterdagmiddag te popelen van ongeduld om Sint en zijn Pieten weer als vanouds welkom te heten.

Ondanks de coronamaatregelen vond Sinterklaas de afgelopen twee jaar telkens een manier om zich te laten zien aan de Tubbergse kinderschare. Dat het Sinterklaasfeest dit jaar eindelijk weer ‘ouderwets’ gevierd kan worden zorgde voor honderden blije kindersnoetjes kinderen, zowel in de Grotestraat als in de Verdegaalhal.

Na een zinkende pakjesboot ook nog een lekke band

 Wachten duurt lang, en wachten op St. Nicolaas duurde deze zaterdag nog iets langer. Al snel wist razende reporter Wessel de kinderen gerust te stellen. De jeep waarin Sinterklaas en zijn Pieten zouden aankomen had een lekke band! Maar de band werd geplakt en de Sint was onderweg, liet de reporter weten. Als in de verte de Dr. Schaepmanharmonie te horen en te zien is, worden de jongens en meisje toch wel een beetje zenuwachtig. Pim (8) uit Tubbergen is zelf verkleed als Piet en kan niet wachten tot ze er zijn. “Ik keek elke dag naar het Sinterklaasjournaal”, vertelt hij. “Malle Pietje is mijn lievelingspiet. Ik heb ook een tekening voor Sinterklaas gemaakt. Die geef ik hem straks in de sporthal”, laat hij weten. “Mijn verlanglijstje heb ik ook al klaar. Wat daarop staat? Een ‘bestuurbare auto’!”, roept hij vrolijk.

Zwembandjes voor Sinterklaas

Ook burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld en kinderburgemeester Annemijn Snijders van Tubbergen wachtten de Sint en zijn pietenbrigade op. Samen met de kinderen volgden zij de stoet naar de Verdegaalhal waar het sinterklaasfeest werd voortgezet. Even speelde de burgemeester zelf voor Sinterklaas door de Goedheiligman een cadeautje aan te bieden. “U bent natuurlijk al oud en kunt niet zo goed meer zwemmen”, sprak ze, doelend op het zinken van de pakjesboot. “Daarom hebben wij voor u een paar nieuwe zwembandjes  meegenomen.” Nadat de Sint zijn hartelijke dank uitsprak richtte kinderburgemeester Annemijn een woordje tot de aanwezigen. Daarna barstte het vrolijke feestgedruis los.

Vernieuwde en uitgebreide Pietenbrigade en Sinterklaascommissie

De sinterklaascommissie van Tubbergen is ontzettend blij dat er na drie jaar eindelijk weer een ‘normale’ intocht kan worden gehouden. “Sinterklaas is de kinderen in Tubbergen tijdens de coronajaren ook niet vergeten”, benadrukt Nathalie Jansen van de commissie. “Het eerste jaar was er een filmpje waarin hij iedereen toesprak. En vorig jaar kwam hij naar Tubbergen voor een Sinterklaasoptocht. Maar een intocht zoals die vandaag is natuurlijk het allermooiste.” De Tubbergse sinterklaascommissie was de afgelopen periode ook actief. Zo zijn de Pietenbrigade en de commissie vernieuwd en uitgebreid. Naast Nathalie Jansen bestaat deze nu uit Mirthe Plegt, Anne Snijders, Noortje Haarman, Doris Jansen en Mark Oude Luttikhuis.