Uitgaan & Cultuur

Een sfeervol weekend bomvol gezelligheid
10 & 11 december ‘Oldenzaal in Kerstsfeer’
Kraampjes, ijssculpturen door echte ijscavers & nog veel meer

OLDENZAAL - It ís the most wonderful time of the year! Zaterdag 10 en zondag 11 december moet je beslist in Oldenzaal zijn. Een weekend lang, vol verrassingen en speciale activiteiten. Eigenlijk begint het feestje al op zaterdag, met heel veel kramen en dit jaar een demonstratie ijssculpturen door echte ijscavers. Misschien ontmoet je de ijskoningin en de Winterbok op hoge stelten en kun je tussendoor genieten van al het lekkers dat te zien is in de kramerie. Verspreid door het centrum vind je koren en is er live-muziek. Dat is erg gezellig kerstinkopen doen!

Foodtrucks, blokhutten en kramen

Foodtrucks, blokhutten & kramen rondom de ijsbaan en een groot aantal in de straten. Gevuld met woonaccessoires, verzorgingsproducten, vogeltaarten, tassen, telefoontasjes, kinderkleding, amberblokjes, sieraden, parfums, geurkaarsen, kerststukjes en kerstkransen. Te veel om op te noemen. En natuurlijk ook heel veel lekkernijen: warme wafels, stroopwafels, Duitse braadworst, warme chocolademelk, verse paling en zalm en meer.

Muziek en entertainment op zaterdag

Op zaterdag kun je diverse muzikanten horen en bekijken. De een kun je tegenkomen in de winkelcentra en natuurlijk kun je ook buiten genieten van de muzikale kwaliteiten: Triple One, Brass band, Vocal Essen, Mannenkoor, Anke Zing je fit en de midwinterhoornblazers. Ook is er volop te zien en te doen zoals: zweefmolen, demonstratie midwinterhoornblazers, vuurkorven, ijssculpturen (begin steenstraat), kinderkerstspelen, schaapskooi, steltenlopers (12-15.00).

Muziek en entertainment op zondag

Op verschillende tijdstippen kun je diverse muzikanten horen en bekijken: Goed Gemutst, Kim Grote Punt (parodie Orgel Joke), Anke Zing je fit, midwinterhoornblazers en het piepenrek. Een meet&greet met Anna & Elsa. En er is nog van alles te beleven in de stad: zweefmolen, demonstratie midwinterhoornblazer, vuurkorven, ijssculpturen (begin Steenstraat), kinderkerstspelen, schaapskooi, steltenlopers (12-15.00), kerstman met slee.

En….de ijsbaan staat, de sfeerverlichting hangt en op zaterdag 17 & zondag 18 december is er ook van alles te doen en te zien in Oldenzaal. We zien je graag in Oldenzaal. Tot dan!

Meer weten? Kijk op www.uitinoldenzaal.nl