Uitgaan & Cultuur

Corine Hofstra: “Nergens was het zo gezellig als in Borne”

Drukbezochte kermis en alternatieve Melbuul’ndagen in Borne

BORNE – De Melbuul’ndagen hadden de afsluiting moeten zijn van een mooie lange zomer, maar opnieuw gooide corona roet in het eten. Om de jeugd toch iets te kunnen bieden stond het centrum van Borne afgelopen weekeinde in het teken van de Zomerfinale. Corine Hofstra laat namens Visit Borne en de organisatie van de Melbuul’ndagen weten dat het een zeer geslaagde zomer was, ondanks de maatregelen.

“Het was een heel erg goede en leuke zomer, ondanks de mindere weersomstandigheden. We kijken écht met een heel goed gevoel terug”, steekt Corine van wal. De Bornse zomer werd afgelopen weekend afgesloten met allerlei activiteiten voor kinderen. Met financiële middelen van de gemeente Borne en de ondersteuning vanuit het bestuur en vrijwilligers van de Melbuul’ndagen was het een groot feest op het Rheineplein en op parkeerplaats de Koem. Er was een podium met muziek, diverse workshops en er waren allerlei activiteiten zoals een stormbaan, racesimulatoren en kinderen konden lasergamen. 

Borne bruist
Corine heeft genoten van de Bornse Zomer. Er waren diverse optredens in het Openluchttheater Hertme en De Spaghettirellen kwamen naar Borne. “Ik werk voor meerdere gemeenten in Twente, maar nergens was het in de afgelopen maanden doordeweeks zo gezellig als in Borne. Ik ben heel blij en tevreden dat Borne bruist en dat er zoveel toeristen de mooie kant van Borne hebben gezien.”

18/19 september
Hoewel de Bornse Zomer voorbij is, wil Visit Borne deze lijn voortzetten. Op 18 september is de Slag om Borne, een echte dorpsquiz. “We hebben geen moment rust, we gaan volle bak aan de slag om dat weekend er weer een groot feest van te maken in het centrum van Borne”, lacht Corine. Zeventig teams hebben zich al aangemeld, maar aanmelden kan nog steeds. Dat kan via: https://www.slagomborne.nl/strijders/. Kijk voor meer informatie op: www.slagomborne.nl.

Op zondag 19 september staat de volgende koopzondag alweer op het programma. Centraal staat dan het jaarlijkse Lifestyle-event. “Hopelijk wordt het dan wederom zo’n gezellig weekend als het afgelopen weekeinde!”, besluit Corine.