Uitgaan & Cultuur

Drie dagen lang zon, feest, gezelligheid en vele activiteiten voor jong en oud. Dat is Zomerfestival Denekamp. Wat een geweldig weekend!

DENEKAMP - Vrijdag is het weekend afgetrapt met de traditie getrouwe bingo op het Gerardus Majella. Het was een spannende strijd om mooie prijzen. Deze gezellige middag zal de oudere generatie nog lang heugen. Vervolgens was het tijd voor de vrimiboba, vrijdagmiddagborrelbarbecue. Meer dan 400 mensen kwamen samen met collega’s, vrienden, buren en familie naar het Zomerfestival Denekamp terrein om te genieten van een heerlijke barbecue en dat allemaal onder het genot van mooie klanken en heerlijke drankjes, die aan tafel werden bezorgd. Een betere afsluiter van de werkweek kan men niet wensen. Daarna met z’n allen de tent in om met alle andere feestvierders te genieten van een avondvullende line-up. Het was aan de Bende van Ellende om de feesttent te openen, vervolgens ging iedereen met de voetjes van de vloer met Chris Deluxe en werden de dansmoves flink in de strijd gegooid bij de shows van Freddy Moreira en Poke. Als afsluiter liet Feestnation iedereen volledig uit hun dak gaan. Een fenomenale aftrap van een prachtig weekend.

De zaterdag ging weer vroeg van start met het BST beachvolleybaltoernooi. Maar liefst 100 teams kwamen in de meest originele outfits naar het Zomerfestival Denekamp terrein om te genieten van een middag volop sportiviteit. Zo was er naast de beachvolleybalvelden een 20 meter lange buikschuifbaan te vinden. Dit was dit jaar voor het eerst georganiseerd en werd vol lof ontvangen. De strijd om de felbegeerde Achterbosch Machinebouw bokaal was aan. In de avond was het tijd voor de allereerste editie van de Zomerfestival Denekamp Talentstage, zeven aanstormende dj-talenten uit Denekamp kregen de kans om van zich te laten horen en dat sloeg bij het publiek goed aan. Een bomvol Zomerfestival Denekamp terrein, waarbij in de piratentent werd genoten van een gastoptreden van niemand minder dan Anita van de Rapsodies. Maar dat was niet alles, uit verschillende landen kwamen ze naar het Zomerfestival Denekamp voor niemand minder dan de Fäaschtbänkler. Deze band uit Zwitserland, bekend van nummers als “Humpa Humpa” en “Can you English please”, waren nog niet eerder in Nederland geweest. Het was dus aan de organisatie van Zomerfestival Denekamp om hen voor de allereerste keer op Nederlands podia te verwelkomen en dat pakte goed uit. Wat een feest, iedereen was volledig losgeslagen en hebben genoten van een geweldig optreden van de Fäaschtbänkler. Als afsluiter kwam Tony Junior om de avond compleet te maken en is het tijd voor de derde en laatste dag.

Al vroeg in de ochtend stroomde het Zomerfestival Denekamp terrein zondag vol met fanatieke fietsers en wandelaars. In samenwerking met Fietz en RTC was er voor de fietsers keuze uit vier tochten, wielrennen en mountainbiken. De wandelaars deden mee aan de culinaire wandeltocht, een tocht van tien kilometer die werd geleidt langs prachtige plekken in Twente waar genoten kon worden van een heerlijk hapje en drankje. Vervolgens was het in de middag tijd voor de kindermiddag, waar voor de jongste generatie uit Denekamp vele activiteiten waren georganiseerd. Van kleurwedstrijden tot springkussens, er was volop plezier. Daarna kleurde het terrein volledig groen voor het hoogtepunt van dit weekend, het 25 jarig bestaan van de Originaal Denekamper Spatzen. Met een gezellige wandeltocht van de kerk naar ’t Wubbenhof werden de vrienden van de Spatzen op spectaculaire wijze onthaald en heeft heel Denekamp kunnen genieten van een avondvullend programma in de grote tent. Met maar liefst twee optredens van de Spatzen zelf, heeft Denekamps trots dit bijzondere jubileum goed kunnen vieren. Op naar de 50!