Uitgaan & Cultuur

De Vriezenveense Harmonie presenteert: “Passiemuziek voor Pasen”

VRIEZENVEEN - In samenwerking met de Ontmoetingskerk in Vriezenveen en na overleg met de Gemeente Twenterand is door enkele professionele muzikanten prachtige sfeervolle muziek opgenomen. Deze opnames zullen vanaf Goede Vrijdag het hele Paasweekend worden uitgezonden op DeltaTV en via de sociale media kanalen van de Vriezenveense Harmonie. 

Samen met sopraan Eleanor Sourbutts zijn enkele Bachkoralen en aria's uit de Mattheus- en Johannespassie uitgevoerd. De opnames zijn samengevoegd in een programma van circa 50 minuten, waarin ook een Paastoespraak van burgemeester Hans Broekhuizen, een Paasboodschap van dominee Wim den Braber en een Paasgedicht door leerling Madée Dasselaar zijn opgenomen. Dirigent Erik van de Kolk geeft vanuit historisch en muzikaal perspectief enige toelichting op de gespeelde muziek.

In deze (corona)tijd voor Pasen is deze passievolle muziek een moment van bezinning maar ook van hoop en toekomst en daarmee een geschenk van de Vriezenveense Harmonie aan de inwoners van de gemeente Twenterand. De opname is financieel ondersteund door de provincie Overijssel en het Prins Bernard Cultuurfonds.

Uitzendschema op DeltaTV
Op Goede Vrijdag, Stille zaterdag en tweede Paasdag om 11:00 uur, 14:00 uur, 17:00 uur, 20:00 uur 23:00 uur. Op eerste Paasdag om 12:00 uur, 15:00 uur, 18:00 uur en 21:00 uur