Uitgaan & Cultuur

Al honderd jaar samen de toon gezet

De geschiedenis van honderd jaar muziek en zang in Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Heel Vriezenveen en omgeving is inmiddels in de ban van het grote harmoniespektakel dat komende vrijdag 10 september in première gaat. Deze eerste voorstelling is inmiddels uitverkocht en wees er snel bij, want voor de overige voorstellingen wordt de spoeling steeds dunner. Kijk op: www.harmoniespektakel.nl en grijp uw kansen want u zult er spijt van hebben als u dit spektakel gaat missen.

Kaartjes of niet, de tentoonstelling over de geschiedenis van de honderdjarige Vriezenveense Harmonie en het Christelijk Mannenkoor Vriezenveen, de andere eeuweling, is er ook nog na het theaterspektakel. Het is zeer de moeite waard om in de komende weken na de voorstelling op sportpark ’t Midden ook een bezoek te brengen aan het Historisch Museum aan het Tilanusplein, zodat u de geschiedenis van beide eeuwelingen nog eens rustig aan u voorbij kunt laten gaan.

Het is een uitgebreide collectie van attributen en documenten voorzien van de nodige QR codes voor meer achtergrondinformatie. Neem er de tijd voor en vergeet uw smartphone dus niet. Een duik in het verleden van beide eeuwelingen is een mooie aanvulling op het harmoniespektakel, waar de honderdjarige geschiedenis van de harmonie als een rode draad doorheen loopt.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van het museum van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Op zaterdag 11 september tijdens open monumentendag en op zaterdag 18 september is het museum vanaf 10.00 uur ook geopend.