Uitgaan & Cultuur

Boulevard Outdoor viert tienjarig jubileum na verloren festivaljaar

De laatste editie van Boulevard was voor het coronatijdperk, in 2019.

WIERDEN – Boulevard Outdoor viert zaterdag 3 juli haar tiende verjaardag en de organisatie pakt uitbundig uit op recreatiepark Het Lageveld in Wierden. Deze tiende editie stond eigenlijk voor afgelopen jaar op de rol, maar alle zware coronarestricties maakten doorgang onmogelijk. Nu er wat minder beperkingen gelden voor evenementen, kan Boulevard dit jaar wél doorgaan en is daarmee één van de eerste festivals in Nederland dat los gaat.

Er is wel één vereiste voor de bezoekers: je moet een negatief testbewijs bij de entree kunnen overhandigen óf een groen vinkje in de CoronCheckApp van de overheid kunnen laten zien. “Maar daarna mag je vrij het terrein op, zonder mondkapjes en zonder anderhalvemeter regel en kun je ontspannen feesten!”, vertelt mede-organisator Sanne Hoek enthousiast.

Hoek heeft samen met haar collega's de laatste twee weken knetterhard gewerkt om er voor te zorgen dat er zaterdag weer een evenement staat dat zijn weerga niet kent. Nagenoeg het gehele recreatieterrein wordt omgevormd tot festivalpark, met zes podia, de nodige barretjes en gezellige plekken om te loungen, chillen en te hangen. “Ondanks de onzekere tijd die hier aan vooraf ging, waren alle tienduizend kaarten snel uitverkocht. Een groot deel van de bezoekers van dit kleinschalige muziekfestijn heeft de ticket van vorig jaar gehouden, die optie hadden we hen geboden toen duidelijk werd dat het festival in vorig jaar niet door kon gaan.”

Het programma is goed gevuld, met klinkende namen, zoals - Emma Heesters, Bizzey, Blasterjaxx, Jannes, de Noisecontrollers, La Fuente en ga zo maar door. “We hebben het terrein iets anders ingedeeld, waardoor het nóg gezelliger wordt, met zes podia, waaronder één mainstage. En alles is weer in typische Boulevard-stijl, zoals iedereen van ons gewend is: veel entertainment en spektakel.” Een klein deel van het terrein, ter hoogte van het peuter- en kleuterbad, blijft voor publiek openbaar toegankelijk.

Het evenement start om 14.00 uur en duurt tot 24.00 uur. “De eindshow is weer een groot spektakel, met vuurwerk en lichtshow!”, verklapt Hoek.