Uitgaan & Cultuur

Tekst: MyLines

Borne, Hertme en Zenderen mogen een wens doen

BORNE - Van ‘waardeloos materiaal’ hebben de medewerkers van De Ster in Oud-Borne versieringen gemaakt voor de wensboom die sinds afgelopen woensdag het Dorsetplein siert. Anne Huis in ’t Veld had de eer om de lichtjes in de boom te ontsteken. De 27-jarige Anne verloor dit jaar haar vader en dat was voor eigenaar van De Ster Bernadette Wieffer de reden om haar te vragen de taak op zich te nemen. “Ze heeft dit verdiend na zo’n moeilijke tijd”, vindt Wieffer.

Nieuwe Porsche
Burgemeester Jan Pierik telde af waarna op de klanken van een midwinterhoorn de lichtjes aangingen. Onder de boom is een box opgehangen waar inwoners van Borne, Hertme en Zenderen de komende weken een wens kunnen indienen. Wish3 en Rabobank Midden Twente proberen in samenwerking met de Bundeling Bornse Ondernemers (BBO), Borne Klopt en Borne Schittert zoveel mogelijk wensen in vervulling te laten gaan. “Het mag van alles zijn”, zegt Karin Freriksen van Wish3 die in meer gemeenten een wensboom heeft geplaatst. “Een nieuwe Porsche zal er niet snel komen, maar we doen ons best om veel wensen te vervullen.” Als voorbeeld geeft ze de gemeente Goor waar een dame vroeg om wol en kralen om zo door te kunnen gaan met haar initiatief om voor anderen iets moois te maken en een man die vroeg of iemand voor hem de tuin onder handen kon nemen.

Gesloten beurs
Robin Geerdink van Rabobank Midden Twente: “Als bank sponsoren we jaarlijks veel initiatieven vanuit de samenleving, Het ene na het andere wordt door corona afgelast en we zijn blij dat we op deze manier toch iets kunnen doen dat maatschappelijke impact heeft. We willen zoveel mogelijk wensen uit laten komen met gesloten beurs omdat we dan meer kunnen realiseren, maar we sponsoren uiteraard ook.”

Inez Schutten, interim-voorzitter van de BBO: “Als ondernemers hoefden we niet lang na te denken om mee te doen. De dagen voor kerst zijn dit jaar nog iets donkerder dan normaal, we vinden het top om mee te helpen met het vervullen van wensen.”

Iets lekkers
De burgemeester is ook al zo blij met het initiatief. Hij hoopt dat veel wensen kunnen worden gehonoreerd. Nadat Anne, die haar wens privé wilde houden, het eerste kaartje in de wensbox deed, was Pierik aan de beurt. Hij deed en wens en vervulde die ook maar meteen. “Ik heb bewondering voor alle organisaties en vrijwilligers in Borne, maar voor het Dreamteam in het bijzonder. Dat een aantal dames in de eerste lockdown het initiatief nam om een alternatieve voedselbank op te zetten toen de reguliere voedselbank dicht ging, vind ik heel speciaal. Ik vind dat ze een waardering verdienen. Ik bied aan om samen met de medewerkers van De Ster iets lekkers te bakken voor het Dreamteam.”

Wie een wens heeft, kan een wenskaart invullen die bij winkeliers en bij het Kulturhus te krijgen is en inleveren in de wensbox bij de boom. Wie liever digitaal een wens doet, kan dat doen via www.wish3.nl.