Uitgaan & Cultuur

Back to the Sixties Hellendoorn verhuist noodgedwongen naar De Lantaarn

NIJVERDAL/HELLENDOORN – Iedereen in onze gemeente heeft wel kennisgenomen van het drama met de Bowlingboerderij. Onvoorstelbaar wat een ramp voor Erik van Faassen en zijn gezin. Het vrijwilligerscomité Back to the Sixties Hellendoorn – Nijverdal e.o. heeft Erik zijn medeleven betuigd en hoopt voor hem en zijn gezin dat er perspectief is op herbouw van een Bowlingboerderij 2.0.

“Door de verschrikkelijke brand werden de leden van het comité ook voor een probleem geplaatst”, zo vertellen ze, want het jaarlijkse feest dat in 2020 toch al niet door kon gaan, stond gepland op 20 november in de Bowlingboerderij. Een probleem dus, immers waar vind je zo gauw rond deze tijd van het jaar een alternatieve muzieklocatie. “Bovendien waren wij niet de enigen die op zoek waren naar vervangende ruimte en zo raakten we verzeild in een race met onbekenden om een goede muziekzaal te vinden”, laten de heren weten. En alsof dat nog niet genoeg ellende was, liet de geplande band uit Hengelo weten, vanwege 'personele problemen' niet te kunnen komen. Nu werd het dus echt stressen: zoeken naar een andere locatie en een andere band.

De Lantaarn
“Het hebben van een goede reputatie en een breed netwerk heeft ons geholpen”, zo vertelt Cor Kolthof van het bekende sixties comité, “want toen we bij Jasper van de Kolk van De Lantaarn aanklopten, vonden we een gewillig oor. Eenvoudig was het allemaal niet, want bestaande afspraken met muzikanten moesten worden verzet en datums geruild. Maar dankzij de tomeloze inzet van Jasper kunnen we onze traditionele Back to the Sixties avond toch door laten gaan, nu in De Lantaarn Hellendoorn.”

The Explosion Rockets
Maar nu nog een band. Soms heb je pech maar heel soms heb je heel veel geluk. “Geluk dat hadden we, want ondanks alle datum problemen en stress zijn we erin geslaagd om de beste Sixties band van Nederland te strikken voor een optreden: The Explosion Rockets uit Brabant. “Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan” is het motto van het comité. Zaterdag 13 november - noteer het vast - Back to te Sixties in De Lantaarn in Hellendoorn. Nader bericht volgt nog.