Uitgaan & Cultuur

Annet Nikamp: 'Nieuwe single 'Vanavond dansen?' is precies goed getimed!'

NIJVERDAL – Zangeres Annet Nikamp uit Nijverdal heeft 23 juni een nieuwe single uitgebracht. ‘Vanavond dansen?’ is een vrolijk nummer, de muziek is een cover van Alane van Wes. De single met videoclip staan op YouTube. “Ik ben blij dat er eindelijk weer wat mag gebeuren”, zegt de zangeres.

“Wat dat betreft kom ik met deze single echt precies op het goede moment. Ik heb heel veel zin om weer te gaan optreden. Langzaamaan druppelen de boekingen weer binnen, gelukkig.” En om aan te tonen dat er echt weer wat staat te gebeuren vervolgt ze dat ze heel recent heeft meegewerkt aan opnames voor het programma 'Van Streek' in het Wilminktheater in Enschede. Ook dat zal op YouTube te zien zijn.

De tekst van de nieuwe single heeft Annet Nikamp zelf geschreven. Ze houdt ook heel veel van dansen en zou het zelf graag doen. Maar sinds het ernstige auto-ongeluk, nu al drie jaar geleden, is dat er niet meer bij. “Heel even maar zie je mij dat doen op de clip. Ik moet voorzichtig zijn. Maar het gaat goed. Verleden jaar oktober ben ik nog geopereerd aan mijn enkel. Die is toen vastgezet. Zingen vind ik ook heel fijn en dat kun je gelukkig ook zittend doen.”

Aan Vanavond dansen? zijn maanden van voorbereiding vooraf gegaan. Het is een lekker dansnummer. Op de clip dansen mensen in de meest verschillende stijlen. Nikamp had een oproep om medewerking van dansers op Facebook gezet en de aanmeldingen uit alle delen van het land stroomden binnen. “Ik heb alle filmpjes bekeken en uiteindelijk besloten wie er mee mochten doen. Het meeste moest solo vanwege corona. De man met het donkere pak is 76 jaar en komt uit Voorburg. En ik heb Mister Gay Pride '20/'21 uit Deventer. Hij danst met z'n vriend in de rolstoel. Er is ballet. Ja, het was een heel spektakel om alles coronaproof in De Smidse achter elkaar te krijgen. We hadden De Smidse gehuurd omdat we niet van het weer afhankelijk wilden zijn.” Het nummer nodigt uit tot dansen, dat hoeft niet ergens op een festival maar kan overal, thuis, in de tuin...

Annet heeft zelf de regie gevoerd over de opnames. Het arrangement en de opnames zijn verzorgd door Gerto Heutink van Studio Gerto Heutink Music Productions in Enschede. De single wordt uitgebracht onder Annets eigen platenlabel ANM Productions. Score Promotions draagt zorg voor de landelijke promotie. De videoclip is gemaakt door Cees Quakkelaar van Inventive Film. Meerdere malen per dag de afgelopen week was het nieuwe nummer van Annet Nikamp te horen via Radio Gigant FM in Noord-Nederland. Wie het nu wil horen kan dat doen via Annets eigen YouTube of Facebook.