Uitgaan & Cultuur

Alwie Kroeze - Luuster Leedjes
Uit het programma ‘Nen hand vol leedjes’

TUBBERGEN -  Alwie Kroeze is erg trots dat hij zijn cd mocht presenteren in Reutum bij de Accent FM. In samenwerking met Twente FM, Dewi en Wim van Laar zijn er tv opnames gemaakt van beide nummers, deze zijn te zien via o.a. YouTube.

CD Alwie Kroeze

‘Wat is geluk’

Inmiddels heeft het liedje al snel zijn weg gevonden bij RTV Oost, waar het lied al regelmatig gedraaid wordt en zelfs ver de provinciegrenzen over gaat in het radioprogramma van de gezamenlijke regionale omroepen ‘Alles Plat’.

Wat is geluk? En maak daar eens een mooi luisterliedje over. Deze vraag kreeg Alwie Kroeze bij één van zijn optredens van een mevrouw die zich met deze levensvraag bezighield. Al gauw vond Alwie dat het antwoord niet lag in geld of goederen, maar bij mensen waarvan je houdt of om wie je geeft. Hierdoor kwam dit liedje ‘Wat is geluk’ tot stand. Een prachtig Nedersaksische vertolking van dit onderwerp wat iedereen ongetwijfeld aanspreekt.

‘Mien Kind’

In ‘Mien Kind’ vertelt Alwie zijn persoonlijk verhaal over zijn hechte band die hij heeft met zijn kinderen. Na het ontvallen van zijn eerste dochter ontstond dit liedje in nauwe samenwerking met de componist Wilfried Poorthuis. Nog steeds wordt dit liedje gedraaid, het kreeg zelfs landelijk aandacht en staat nog steeds in de top 10 lijst van beste dialect nummers.

‘Nen hand vol leedjes’

In zijn liedjesprogramma ‘Nen hand vol leedjes’ zingt Alwie deze nummers en steevast vragen mensen altijd naar deze nummers. In samenwerking met de vaste platenmaatschappij, Klaas Prent, heeft Alwie deze liedjes op singel cd gezet en landelijk uitgebracht. Klaas Prent is zeer te spreken over deze productie, “Alwie genereerd enorm veel aandacht met dit nummer, Wat is geluk, hij heeft dit prachtig ingezongen en het kan zomaar eens groot worden”.  De tv opnames die gemaakt zijn geven een mooie indruk van dit product. De singel cd heet Luisterliedjes of zoals Alwie het noemt Luuster leedjes, het past heel goed in deze donkere tijd waar niks normaal lijkt.

De bijhorende clip is te zien op YouTube. Voor meer info kunt u kijken op www.alwiekroeze.nl, of contact opnemen via Alwiekroeze@hotmail.com of tel. 06-55813963.