Uitgaan & Cultuur

20e Midwinterhoornwandeling start in Reutum

REUTUM - De routes zijn gereed, de glühwein en de chocolademelk besteld, de hoornblazers en het koor geregeld. Nu corona (bijna) is verdwenen staat niets de start van de 20e Midwinterhoornwandeling van de Stichting Sportief Bewegen Natuurlijk  Tubbergen op woensdag 28 december a.s. meer in de weg. Nu hopen de organisatoren nog op medewerking van de weergoden, zodat veel wandelaars weer de weg naar de startplaats van de Midwinterhoornwandeling zullen weten te vinden. Start en finish zijn deze keer bij café-restaurant ’de Molenberg’ aan de Ootmarsumseweg 375 in Reutum.

De SBN Tubbergen heeft enkele jaren geleden besloten haar Midwinterhoornwandeling na de kerstdagen te houden. Redenen hiervoor: het grote aantal activiteiten in de regio op de zondagen voor Kerst. En de ervaring is dat veel mensen,  na meerdere dagen binnen te hebben gezeten tijdens de kerstdagen, tussen kerst en oud en nieuw  graag willen uitwaaien en genieten van de prachtige natuur. En dit is een groot succes gebleken: de afgelopen jaren hebben honderden wandelaars deelgenomen aan deze wandeling.

De wandelaars kunnen genieten van het schitterende glooiende essenlandschap aan de randen van Reutum en Ootmarsum onder de melancholische klanken van de midwinterhoorn. Bij de pauzeplaats onderweg kunnen de deelnemers genieten van een glaasje glühwein of warme chocolademelk.

Bij terugkeer worden de wandelaars- het is zo zachtjes aan een traditie- verwelkomd met het vrolijke gezang van het popkoor Tuesday Fever uit Tubbergen.

De start van de Midwinterhoornwandeling is tussen 10.30 en 14.00 uur en er kan gekozen worden uit 3 afstanden: 7, 10 en 15 km. De kosten zijn voor volwassenen € 4,00 (voor leden van de KWBN € 3,00)  en voor kinderen € 1,50.