Sport & Vrijetijd

Zomerkolder bij de Bosdûvelkes
Hooghedenwissel op 2 september

DE LUTTE -  In goed overleg met vele partners, overheid en horeca is het de carnavalsvereniging De Bosdûvelkes gelukt om, met toegevoegde maatregelen, een heel carnavalsweekend te organiseren. Het dorp De Lutte staat vanaf donderdag 2 tot en met zondag 5 september in teken van het zomercarnaval voor iedereen. 

Zomercarnaval de Lutte

Afscheid

Gravin Miriam en Graaf Dirk hebben één van de langste regeerperioden gekend in de geschiedenis van de Bosdûvelkes (55 jaar). De wereldwijde  pandemie heeft veel carnavalsmomenten in 2020 en 2021 niet mogelijk gemaakt.

De hoogheden Bekke hebben van deze periode met vele ludieke kleine (digitale) evenementen gezorgd voor binding onder het zottenvolk. Ondanks hun wens nog langer te mogen aanblijven wordt donderdag 2 september echt afscheid van ze genomen. Met een ludieke act die al maanden door de Technische Commissie is voorbereid levert het echtpaar hun scepter in. Na de abdicatie wordt door de nestor van de Graven Garde bekend gemaakt of de Gravin en Graaf opgenomen worden in dit hoogste college van de Bosdûvelkes.

Opkomst nieuwe hoogheid

Op dezelfde avond maar dan om 22.11 uur wordt de nieuwe (zomer)Graaf met adjudant(en) aan het carnavalspubliek gepresenteerd. De 54ste hoogheid heeft dan weer de kortste regeerperiode ooit bij de Bosdûvelkes. Immers maakt op de 11e van de 11e de 55ste jubileumhoogheid zijn opwachting.

Meer in het carnavalsweekend

Onder voorbehoud van de regelgeving wordt op vrijdag 3 september het schoolcarnaval gevierd met een kinderoptocht. De aanvang is 14.15 uur waarbij om 15.00 uur tijdens het kinderfeest de prijsuitreiking plaatsvindt. Vrijdagavond om 19.00 uur wordt iedereen uitgenodigd voor de opening van de residentie met aansluitend een algemene feestavond.

Zaterdag 4 september wordt vanaf 19.00 uur de al regionale bekende Zotte Zoaterdag gehouden. De afsluiting van het zomercarnavalweekend is zondagmiddag 5 september met een kleintje kapellenfestival. Iedereen is van harte welkom vanaf 13.30 uur. Het bestuur en de zomerhoogheden reiken in het weekend de Orde van Verdienste uit aan een inwoner of groep uit De Lutte.

Maatregelen

Alle festiviteiten worden buiten bij de residentie De Vereeniging gehouden. De toegang tot alle bovengenoemde festiviteiten is mogelijk met een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs(app) of een bewijs dat u hersteld bent van corona. Medewerkers van een extern bureau voeren de controles uit.