Sport & Vrijetijd

Yke Groener drievoudig Nederlands Kampioen lange baan zwemmen

DENEKAMP - In Amersfoort vonden van 16 t/m 19 juni de Nederlandse Kampioenschappen Lange Baan zwemmen voor de jeugd en senioren plaats. Namens De Dinkel trad een ploeg van 10 zwemmers aan, die onder begeleiding van hoofdtrainster Danique Wagenvoort een gooi deden naar het eremetaal en zo mogelijk om de all-in finales te bereiken. En het werd een zeer geslaagd NK voor De Dinkel!

Op de foto van links naar rechts Luuk Bos, Madelijne Schothans, Eline Lutters, Yke Groener, Anouk Knipper, Maquinho Vorst en trainster Danique Wagenvoort.

Yke Groener werd namelijk Nederlands Kampioene bij de meisjes jeugd 1-2 op maar liefst alle drie rugslagafstanden! Op de 50m rugslag in een tijd van 29.64, de 100m rugslag in 1:04.06 (tevens een verbetering van haar eigen clubrecord), en op de 200m rugslag in 2:20.75. Op de 50m en 100m rugslag wist ze eveneens door te dringen tot de finales waarin ze beide keren als 6e eindigde.  Op haar andere afstanden bereikte ze een 4e (50m vlinderslag), een 7e (100m vrije slag) en een 9e plaats (50m vrije slag).

Luuk Bos won een zilveren medaille op de 200m rugslag bij de senioren 1-2, en mocht ook op deze afstand starten in de finale, waarin hij een 13e plek behaalde. Op de andere afstanden in de senioren 1-2 klasse werd hij 4e (100m rugslag), 6e (50m rugslag),  2 keer 12e (50m vrije slag en 50m vlinderslag) en  13e op de 100m vrije slag.

Madelijne Schothans bereikte 3 finaleplaatsen op de schoolslagafstanden, en wist daarvan er 2 te verzilveren met een medaille: een 2e plaats op 200m (2:34.29) en een 3e plaats op de 100m (1:09.92). Op de 50m schoolslag eindigde ze als 5e. Ook werd ze 45e op de 50m vrije slag.

Anouk Knippers haalde op de 50m schoolslag ook  de finales en wist daar als 11e te eindigen. Daarnaast werd ze 25e op de 100m schoolslag en 57e op de 50m vrije slag.

Ook Maquinho Vorst wist 2x de finale te bereiken en wel op de 50m vlinderslag (12e) en op de 100m vrije slag (13e). In de senioren 1-2 klasse werd hij 4e op de 50m vlinderslag, 5e op de 100m vrije slag en 7e op de 200m vrije slag.

Bij de meisjes jeugd 1-2 verbeterde Eline Lutters haar eigen clubrecord op de 100m vlinderslag en werd daarmee 9e. Op de 400m vrije slag werd ze 12e en op de 100m vrije slag 30e.

Milan Lucas mocht in de klasse jongens jeugd 1-2  starten op de 50m schoolslag. Hij werd 12e in een nieuw persoonlijk record.

Ook deed De Dinkel mee aan vier estafette afstanden. Op de 4x100m wisselslag gemengd legden Luuk, Maquinho, Madelijne en Yke beslag op een zeer mooie 4e plaats bij de senioren. Het team op de  4x100m vrije slag gemengd (met Eline i.p.v. Madelijne) werd 7e.  In de dames klasse wisten Eline, Yke, Madelijn en Anouk een 6e plaats te halen op de 4x100m wisselslag en een 9e plaats op de 4x100m vrije slag.

Tijdens dit weekend werd ook het NK de lange afstanden voor junioren gezwommen. Milan Veelders zwom op 1500m vrije slag bij de junioren 1-2 in een tijd van 17:55.35 naar een 2e plaats! Niet alleen een persoonlijk record, maar ook een clubrecord voor 13-jarigen! Bij de junioren 3-4 werd Tiede Groener op 7e op de 1500m in 17:56.10, ook een persoonlijk record. Bij de meisjes junioren 800m behaalde Barbara Broekhuis een 9e plaats in 10:08.23, ook een PR voor haar.

Fantastische resultaten voor de zwemmers van De Dinkel! Gefeliciteerd allemaal!