Sport & Vrijetijd

Winterkriebelz in Kulturhus Hoge Hexel: “even wennen”

HOGE HEXEL – De achtste editie van Winterkriebelz, op de nieuwe locatie in het Kulturhus van Hoge Hexel, heeft volgens de organisatie zo'n tweeduizend bezoekers op de been gebracht. Het tweedaagse evenement staat bekend om de knusse sfeer van een kleinschalige en overdekte wintermarkt. Tot vorig jaar werd Winterkriebelz in het horecadeel van De Tolplas gehouden. Echter, door het vertrek van Bert Scharphof – één van de kartrekkers van de wintermarkt – van die locatie en de andere plannen van de huidige ondernemers aldaar, is voor het Kulturhus als nieuw onderkomen gekozen.

Buiten geurde het van de verse oliebollen, geroosterde vis en warme snacks en binnen werden bezoekers warm onthaald door de Jennechies met harmonicamuziek en kondigde ladyspeakster Tanja Reinders de diverse producten aan. Bovendien was het mogelijk om even te vertoeven in het horecagedeelte bij de bar. Maar het merendeel van het Kulturhus en de complete sportzaal was omgetoverd tot een gezellige markt met ruim dertig standhouders.

“Tuurlijk, we horen dat de sfeer anders is dan voorheen”, laat Scharphof weten. “Logisch, want het is een stuk lastiger om een sportzaal gezellig aan te kleden dan een horecagelegenheid. Het hoge plafond en de kille verlichting hier in de zaal zorgt bijvoorbeeld al voor een hele andere beleving. Door middel van spotverlichting hebben we in ieder geval al meer sfeer proberen aan te brengen. Qua (kerst- of winter) aankleding gaan we voor een volgende editie kijken wat er mogelijk is! We nemen alle op- en aanmerkingen mee in de evaluatie, maar gezien de bezoekersaantallen mogen we zeker niet klagen!”