Sport & Vrijetijd

Wierdense judoka’s strijden op Judocompetitie van het Oosten

WIERDEN – De judoka's Ian, Lars en Ruben nemen deel aan de Judocompetitie van het Oosten. De jonge judoka's van Judo Almelo trainen in Wierden bij Marnick Boeve. Op zaterdag 2 november was de start van de Judocompetitie van het Oosten. De eerste ronde van deze competitie werd in Rijssen gehouden. Deze competitie is opgezet voor judoka's die het een keertje leuk vinden om eens een wedstrijdje te judoën tegen een andere judoka, dan altijd tegen een eigen groepslid.

Het bijzondere aan deze competitie is dat je - ongeacht of je wint of verliest - toch punten behaalt. Voor elk partijtje krijg je namelijk tien punten en bij winst vijftien punten. Op het moment dat je een honderdtal bereikt, krijg je een diploma met een bijbehorend embleem. Deze zijn in de kleuren van de judobanden. Elke deelnemer begint met honderd punten met een wit embleem met een ijsbeer om via andere kleuren en beesten uit te komen op duizend punten rood met een schorpioen.

Ian, Lars en Ruben genieten van de sport. “Wij willen graag laten weten hoe leuk judo is en trainen op donderdagavond in sporthal het Zuidbroek, aan de Marjoleinlaan in Wierden. Kom tussen 16.45 uur en 19.15 uur eens kijken”, aldus de drie sporters. Voor meer informatie kan ook contact worden opgenomen met Janita Boeve, telefoon 06 – 81 37 67 99.