Sport & Vrijetijd

Weerselose Folume 1 Bloazers naar Grand Prix Oostenrijk

WEERSELO - Max Verstappen wordt tijdens de Grand Prix van Oostenrijk op 10 juli aangemoedigd door een grote groep Weerselose muzikanten. Gelegenheidsorkest The Folume 1 Bloazers gaat er een muzikaal feestweekend van maken rondom de grootste koelkast van de camping (de Miezerablesbus).

Lekker aan de race

Vorig jaar ging al een groep muzikanten van pretorkest Les Miezerables naar Oostenrijk om de Formule 1-race mee te maken. Samen met bevriende racefans uit het dorp was de Miezerables-bus snel vol.

Het weekend was zo’n succes dat ze op herhaling gaan. Met twee bussen zelfs, maar ook met een speciaal gelegenheidsorkest: The Folume 1 Bloazers. Dat bestaat uit leden en oud-leden van Les Miezerables, een aantal van hun kinderen, muzikanten van bevriende kapellen en leden van de harmonie.

“Eigenlijk iedereen die mee wil en een instrument speelt”, vat Robert Brookhuis het samen. “We houden vier repetities van te voren. Echt niet genoeg om er een prachtig ensemble van te maken, maar zeker goed genoeg om prima klinkende feestnummers te kunnen spelen. Speciaal voor dit evenement hebben we de Formule 1-tune ingestudeerd, met act erbij op kazoo’s. Boven het geluid van de raceauto’s komen we niet uit maar dat hoeft ook niet: de race is maar een paar uurtjes. Het gaat om ons het feestweekend eromheen. Dan is er gelegenheid volop om op te treden.”

Bus = koelkast

In totaal gaat het om zo’n twintig Weerselose muzikanten die richting Oostenrijk vertrekken, aangevuld met andere racefans uit Weerselo. Eenmaal op de camping zetten zij hun tenten op rondom de Miezerablesbus. “Dat wordt dan de grootste koelkast van de camping”, lacht Brookhuis.

Het was nog wel even werk om voor alle reizigers een tent te regelen. “We zijn er voor naar allerlei filialen van de Lidl geweest. Daar waren de tenten in de aanbieding. Op het laatst zelfs naar Almelo. Daar keken ze vreemd op: ander foldergebied, geen tenten… Maar het is gelukt. Iedereen heeft straks een tent tot zijn beschikking.”

Eigen logo

Speciaal voor de Grand Prix hebben de Folume 1 Bloazers een logo ontworpen. Het logo is gemaakt door Alwin Analbers en muzikant Herbert Dierkink heeft het gebruikt om de speciaal gekochte grote trom een Formule 1-uiterlijk te geven.

Race op 10 juli

The Folume 1 Bloazers vertrekken op donderdag 7 juli richting Oostenrijk en moedigen Max Verstappen aan op zondag 10 juli tijdens de Grand Prix. “Met of zonder een podiumplaats voor Max; we maken er sowieso een paar mooie dagen van.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul Wolbers, tel. 0622950977, e-mail info@lesmiezerables.eu.