Sport & Vrijetijd

Wedstrijden iceskaten en skiën tijdens Winter Games voor jeugd

ALMELO - Als een raket de piste af of met een bloedgang de ijzige slopes afdalen met naast je een geduchte concurrent. Het zijn de ingrediënten voor een gloednieuw event voor alle jongeren van 13 jaar en ouder: de Klup Winter Games. Het vindt allemaal plaats in een gamecentrum, telt vier afleveringen en is nog gratis ook. De eerste piepjes voor de start klinken op 6 november om 13.00 uur.

Sport- en spelactiviteiten tijdens de wintermaanden in het Meester Siebelinkhuis voor jongeren vanaf 13 jaar.

Uit onderzoek is gebleken dat tijdens de coronapandemie tachtig procent van de jongeren minder zijn gaan bewegen, terwijl ze meer last kregen van stress, eenzaamheid en verveling. Nu de lockdown is opgeheven en regels zijn versoepeld worden overal in het land sport- en spelactiviteiten opgezet om jongeren vanaf 13 jaar weer bij elkaar te brengen en in beweging te zetten. Al die activiteiten vallen onder de noemer ‘wintergames’ en worden gefinancierd door de initiatiefnemers, onder wie de Krajicek- en Cruyff foundation, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Nationale Postcode loterij.

Beker en bon voor de beste

De Klup Twente meldde een gloednieuw spektakel aan bij de organisatie: de Klup Winter Games. Het evenement draait om de wedstrijden iceskaten en skiën. Niet in de buitenlucht maar ‘indoor’, warm en droog in het gamecentrum Fun-ie-fit. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur en duren tot 14.30 uur. Deelnemers kunnen zo vaak meedoen als ze willen en zolang de tijd toelaat. Na vier zaterdagen worden de snelste deelnemers uitgeroepen tot winnaars en beloond met een beker en een cadeaubon.

Terwijl de wedstrijden gaande zijn, worden ook veel alle andere games ingezet, zoals raften, boksen, tennis en mountainbiken en het virtuele voetbalspel. Ook daar kan iedereen buiten wedstrijdverband aan meedoen. Voor de pauzes is er een gezellige lounge beschikbaar, waar deelnemers met elkaar kunnen chillen.

Jongeren van 13 jaar en ouder die mee willen doen aan de Wintergames kunnen zich aanmelden bij Raoul@deklup.nl. Dan zijn ze verzekerd van een wedstrijdnummer. Jongelui die het vergeten kunnen zich ook voor aanvang melden in het gamecentrum Fun-ie-fit. Instappen is iedere zaterdag in november mogelijk, maar hoe vaker jongeren deelnemen, hoe groter hun kans op de beste score in de wedstrijden.

De Klup Winter Games zijn op zaterdag 6, 13, 20 en 27 november van 13.00 tot 14.30 uur in het Fun-ie-fit, gevestigd in het Meester Siebelinkhuis aan de Berlagelaan 2 in Almelo. Deelname is gratis. Aanmelden: raoul@deklup.nl. De organisatie houdt zich aan de geldende coronamaatregelen.