Sport & Vrijetijd

Wandelvereniging Ambulare zet ook weer streep door snerttocht

De snerttocht van 2020 was voorlopig de laatste georganiseerde wandeltocht van Ambulare.

WIERDEN – Het bestuur van de Wierdense wandelvereniging Ambulare heeft de Snerttocht afgelast. Deze stond gepland voor zaterdag 12 februari. De reden van dit zware besluit is de grote twijfel of er überhaupt tegen die tijd wat mogelijk is qua organisatie.

De laatste georganiseerde grote wandeltocht van Ambulare was de snerttocht in 2020. Al twee jaar lang is het door de opgelegde overheidsmaatregelen nagenoeg onmogelijk om een wandeltocht te organiseren. Gezellig met een grote groep wandelliefhebbers wat beweging pakken en in de frisse en bovendien gezonde buitenlucht vertoeven wordt door de zware regelgeving nog steeds geblokkeerd.

Voorzitter van Ambulare, Ton Kortenhorst baalt. “2021 was een jaar waar we eind 2020 enorm naar uitkeken”, aldus de voorzitter. “Want wat wilden we graag het jaar 2020 vergeten, in vele opzichten. We zitten nu aan het begin van 2022... Maar hoe kijken we terug? Dit zal voor iedereen anders zijn en iedereen zal een andere kijk hebben over wat 'goed' was aan dit jaar, maar ook zeker wat 'minder goed'...”

Het geduld van eenieder wordt opnieuw enorm op de proef gesteld, toch blijft Kortenhorst hoopvol. “Hopelijk mogen we over niet al te lange tijd weer in groepsverband gaan wandelen. Of de vierdaagsen weer doorgaan is nog niet zeker, maar er zullen zeker weer wandeltochten worden georganiseerd! Het is goed om te denken aan alles wat wel kon en kan, in plaats wat er niet kan en mag.”