Sport & Vrijetijd

Wandeldriedaagse Manderveen wordt steeds populairder

MANDERVEEN - De zesde editie van de Wandel3daagse in Manderveen was een groot succes. Wandelliefhebbers trokken dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 juli in groten getale de wandelschoenen weer aan. Getwijfeld heeft de organiserende werkgroep Mijn Manderveen 2030 recreatie geen seconde òf het door kon gaan, alleen maar hoe het door kon gaan. Waar de Wandel3draagse traditiegetrouw voor de zomervakantie plaats vindt, moest het event vorig jaar worden uitgesteld tot september. Dit jaar werd zomertraditie weer met goed gevolg voortgezet.

Op dinsdag begonnen er 125 deelnemers aan de verschillende routes met afstanden van 2,5,  5 of de 10 kilometer. Onderweg kregen de wandelaars een traktatie aangeboden die werd gesponsord door de plaatselijke groenteboer. De weergoden waren het event gunstig gestemd wat tot groot enthousiasme leidde onder de deelnemers. Opvallend was het grote deelnemersaantal van buiten Manderveen. 

Gezellige afsluiting

Aan de tweede dag van de Wandel3daagse, woensdag, namen 123 deelnemers deel, verdeeld over de verschillende afstanden. Wederom was het goed wandelweer. De versnapering van de plaatselijke fruitteler werd ook deze dag dankbaar in ontvangst genomen. Daags erna waren de weersomstandigheden minder gunstig. Dit vertaalde zich in minder deelnemers al was er met 65 wandelaars toch nog een redelijk aantal mensen in beweging. De werkgroep Mijn Manderveen 2030 Recreatie probeert het event jaarlijks gezamenlijk af te sluiten. Ook deze editie gebeurde dat bij Café Peddemors in Langeveen waar deelnemers een drankje kregen aangeboden door de organisatie. Voor de kinderen was er een ijsje. Hoewel er minder wandelaars aanwezig waren, was het er niet minder gezellig.

Plezier voor jong en oud

De verschillende routes konden elke avond, geheel coronaproof, buiten worden afgehaald tussen 17.00 en 19.00 bij het Kulturhus in Manderveen. Elke avond kregen de kinderen een handtekening op hun wandelcertificaat en op donderdag ontvingen ze hierbij een welverdiende medaille.

De organisatie kijkt meer dan tevreden terug op een fantastisch evenement waarbij veel mensen van jong tot oud plezier is bezorgd. De organisatie richt een bijzonder woord van dank aan de vrijwilligers Herman, Yvonne en Hennie voor hun niet aflatende hulp op het startbureau. Ondertussen kijkt de werkgroep alweer vooruit naar de volgende evenementen: het houtdorp, LEGO-bouwfestijn en de Advent wandeling.