Sport & Vrijetijd

Vroomshoopse Boys houdt lang stand tegen eersteklasser WHC

VROOMSHOOP - Op sportpark Mulders Singel in Wezep trad Vroomshoopse Boys aan tegen eersteklasser WHC. Vroomshoopse Boys verloor al twee duels in de beker, waardoor het niet meer door kon in het bekertoernooi. Ze hielden lang stand, maar moesten uiteindelijk het onderspit delven. Het eindigde in 2-1 voor WHC.

Fotograaf: Ernie van Beek
Fotograaf: Ernie van Beek

Beide teams speelden fris, fruitig en offensief. De Boys voetbalden zich er met knappe combinaties in de beginfase meer dan eens doorheen en kregen ook kansen. Jos Hutten en Bram Hooijer wisten net geen doel te treffen. In de 21ste minuut leek de offensieve speelwijze van de gasten beloond te worden. Jelle Drees speelde Ernst-Jan Heideman knap in de diepte aan, die onreglementair van achteren werd getackeld. De goed leidende jonge arbiter Steve Oosterkamp wees direct naar de penaltystip. Jos Hutten zag evenwel keeper Jasper Kuiper met de nodige mazzel de bal stoppen. Daardoor ging de alweer derde penalty voor de Boys in de voorbereiding mis. Even later knalde Jelle Drees namens de Boys net over de lat. In de 27ste minuut ging een oude voetbalwet in vervulling. Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. Eerst redde doelman Chiel Sickman nog met een knappe reflex bij een doelrijpe kans van WHC. Even later was de Boys-goalie kansloos door een geplaatst schot in de verste hoek van Haico Epe: 1-0. In de 28ste minuut kwam Boys-aanvaller Sil Derks gevaarlijk door, maar wist de WHC-defensie nog net redding te brengen. Met 1-0 werd gerust in de wetenschap dat Vroomshoopse Boys meer had verdiend.

Na de rust werd WHC stilaan wat sterker, maar een misser van Jelle Post en een knappe redding van doelman Chiel Sickman op een vlammend schot van Mitchel Dijkhof verhinderden een voorsprong van de thuisploeg. In de 54ste minuut raakte Sil Derks geblesseerd en hij moest met een knieblessure het veld ruimen. In zijn plaats kwam Robin Drenthen de verdediging versterken, waardoor Simon Kempers aan de linkerkant een linie opschoof. In de 62ste minuut kwam de Boys verdiend op gelijke hoogte. Jelle Drees zette voor en centrale verdediger Rutger Schrijver kopte magistraal raak in de rechterbovenhoek: 1-1. Beide teams bleven daarna de aanval zoeken, maar de defensies speelden geconcentreerd en er kwamen weinig echt doelrijpe kansen. Toch ging het mis in de 74ste minuut in de Boys-verdediging. De bal werd niet goed weggewerkt, waarbij Wim van ‘t Ende namens WHC vanuit de kluts profiteerde: 2-1.

In de 78ste minuut werd bij de Boys de 16-jarige debutant Sten Runhart door hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens ingebracht voor Simon Kempers. Een minuut later kreeg Boys-verdediger Patrick Drenthen al glijdend de bal uiterst ongelukkig tegen de hand. Dat betekende een penalty, die door Dennis Hettinga hard werd ingeschoten. Boys-doelman Chiel Dickman ranselde de bal knap uit zijn doel, zodat de stand 2-1 bleef. In de 80ste minuut kwam bij de Boys Thimo Elzinga in het veld voor Patrick Drenthen. De Boys ging in die fase achterin één op één spelen en namen veel risico. Dat pakte bijna goed uit voor de Boys, toen Bram Hooijer na een voorzet van Ernst-Jan Heideman nog dichtbij de gelijkmaker was. Aan de andere kan verijdelde Thiemo Elzinga met een uiterste krachtsinspanning op het laatste nippertje de 3-1 van WHC. Scheidsrechter Oosterkamp vond het met 2-1 welletjes en floot af na een al met al aantrekkelijke bekerwedstrijd.

De brede selectie van de Boys bewees haar waarde en de komende week en weken wordt het naast gericht trainen ook wonden likken van een flink aantal selectiespelers, die door blessures tegen WHC niet in actie konden komen. Alles is er nu op gericht om tegen De Esch uit Oldenzaal aanstaande zaterdag op De Bosrand voor een goede competitiestart te zorgen.

Opstelling Vroomshoopse Boys: Chiel Sickman; Jesper Derks, Rutger Schrijver, Patrick Drenthen (80: Thimo Elzinga) en Simon Kempers (78: Sten Runhart); Thomas Kleinjan, Jelle Drees en Jos Hutten; Ernst-Jan Heideman, Bram Hooijer en Sil Derks (54; Robin Drenthen).

Uw reactie