Sport & Vrijetijd

Sven Pieterson: “Alle kinderen waren enthousiast”

Vriendjesdag bij BVV Borne groot succes!

BORNE – Afgelopen vrijdag organiseerde BVV Borne een heuse vriendjesdag voor jongens en meiden tot en met 7 jaar. De kinderen mocht een vriendje of vriendinnetje meenemen en dat deden ze dan ook volop. In totaal stonden er maar liefst 80 voetballertjes op het veld. “Dit gaan we zeker vaker organiseren!”, laat Sven Pieterson van de organisatie weten.

Ondanks de coronamaatregelen was de middag erg succesvol. “Het was natuurlijk jammer dat de ouders er niet bij mochten zijn, maar het was echt een heel erg leuke middag. Als de kinderen dan eenmaal aan het voetballen zijn, vergeten ze helemaal dat hun ouders er niet bij zijn. We kregen alleen maar leuke en positieve reacties! Het was heel erg leuk om te zien dat de kinderen zo enthousiast waren”, aldus Sven.

In deze huidige tijd mogen er nog altijd geen wedstrijden gespeeld worden, volgens Sven is dat ook één van de redenen om een vriendjesdag te organiseren. Met ruim 80 voetballertjes werden er verschillende onderdelen afgewerkt waaronder meerdere partij, mik en dribbelvormen. “Er zijn natuurlijk geen wedstrijden en daarom hebben we ook gekozen voor deze activiteit. Daarmee willen we de kinderen toch nog wat leuks bieden in deze tijd.”

Veel nieuwe voetballertjes
Op zaterdagochtend organiseert BVV Borne altijd een training van 10.00 uur tot 11.00 uur voor de ‘Kaboutertjes’ of te wel kinderen van drie tot zes jaar. Door de vriendjesdag heeft de club al veel nieuwe voetballertjes mogen verwelkomen. “We hadden zaterdag al enkele nieuwe kinderen op de training. En ook in de huidige week heb ik al enkele telefoontjes gehad van ouders, die aangeven dat de kinderen graag willen komen voetballen bij BVV Borne. Indirect is dat natuurlijk wel een compliment naar de organisatie, heel erg fijn om te horen”, besluit Sven. 

Mocht je het net als ons erg leuk hebben gevonden en wil je graag nog een keer meedoen bel dan met Sven Pieterson, jeugdcoördinator, 06-28655366 of kom gezellig op een zaterdagochtend langs van 10.00-11.00 uur.