Sport & Vrijetijd

Vitaal Twenterand op 1 oktober met een sportinstuif voor senioren in Westerhaar-Vriezenveensewijk

Fotograaf: Henk Prijs

TWENTERAND - Op vrijdagochtend 1 oktober aanstaande staat vanaf 9.30 uur het bewegen in Twenterand centraal. Plaats van handeling is het sportcomplex Het Twistveen aan de Twistveenweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Iedere senior van 60 jaar en ouder uit de gemeente Twenterand wordt daarvoor van harte uitgenodigd.

Sport en spel staan op het afwisselende programma met onder meer inbreng van de wandelvoetballers van Old Stars Twenterand en van de kortbalvereniging Amicitia uit Vriezenveen, die momenteel walking korfbal in de steigers zet. Op een speelse wijze kan op 1 oktober door iedereen met deze vormen van walking sport kennis gemaakt worden. Bernd Bove, trainer van de Old Stars Twenterand, biedt leuke gymnastiekoefeningen aan.

Fysio Twenterand is ook aanwezig om kennis te laten maken met valpreventie onder het motto “Voorkomen is beter dan genezen”. Gezond bezig zijn geldt voor lichaam én geest. Dat geldt zeker ook voor senioren: laat ze maar schuiven. Julian Arrindell en Bert Nieboer van de damclub de Hammerdammer uit Den Ham laten daarom de bezoekers al dan niet opnieuw kennis maken met deze populaire denksport. 

Op 1 oktober is er om 9.30 uur tot 10.00 uur een inloop gepland in de kantine van vv Voorwaarts, waar koffie en thee op de senioren wachten. Om 10.00 uur wordt er op een van de velden van het Twistveen begonnen met een leuke gezamenlijke warming-up, die wordt gegeven door Stef Lamberink, combinatiefunctionaris van de stichting ZorgSaam Twenterand.

Deze sportinstuif wordt door ZorgSaam Twenterand georganiseerd, die daarbij wordt ondersteund door de Old Stars Twenterand en de korfbalvereniging Amicitia. Wethouder Roel Koster van de gemeente Twenterand verricht de aftrap van deze even sportieve als gezellige ochtend met sport en spel. Dat aspect gezelligheid past perfect binnen de aanstaande week van de ontmoeting in de gemeente Twenterand.

Tijdens die zogeheten derde helft, die tot uiterlijk 12.00 uur duurt, wordt aan de deelnemers en toeschouwers een drankje aangeboden. Alle reden voor de senioren uit Twenterand om het sportcomplex Het Twistveen in Westerhaar-Vriezenveensewijk op 1 oktober met een bezoekje te vereren en om daar actief bezig te zijn.