Sport & Vrijetijd

Virtuele Rijssense Veldloop van AVR trekt tachtig deelnemers

RIJSSEN – Een virtuele wedstrijd lopen in en rond Rijssen: leden van Atletiekvereniging Rijssen en andere hardlopers kunnen dat sinds kort via runnersmap.nl. AVR-trainer Jan Tijhuis van AVR zette virtueel de Rijssense Veldloop uit en die kon anderhalve week geleden voor het eerst gelopen worden. Maar liefst tachtig renners deden mee.

Tijhuis traint de wedstrijdgroep van AVR, zo’n twintig lopers die, willen ze deel uit maken van de wedstrijdgroep, aan bepaalde criteria moeten voldoen. Door corona ligt er veel stil, trainen in groepsverband kan even niet, wedstrijden zijn afgelast.

Tijhuis wil de wedstrijdrenners van AVR toch scherp houden en besloot een virtuele wedstrijd klaar te zetten in runnersmap.nl. “Er lag nog een crossloop die ik samen met wijlen Henk Kamphuis uit Wierden zo’n vijftien jaar geleden gemaakt heb, voor toentertijd de plattelandsjongeren. Die crossloop, over het Rijssense Veld, hebben we nu weer opgepakt”, vertelt Tijhuis.

Virtuele crossloop
De crossloop is 2,5 kilometer lang. In runnersmap.nl kan ie geupload worden als tien en als vijf kilometer hardlooproute. De wedstrijd kan elk uur van de dag gelopen worden. De deelnemer kan de crossloop openen op runnersmap.nl, en downloaden. De loop is gekoppeld aan Strava. De tijd van de deelnemer wordt opgenomen en toegevoegd aan het klassement.
De virtuele Rijssense Veldloop kan ook in de maand februari, in maart en april, gelopen worden. In de tweede week van februari en die kan op meerdere dagen gelopen, op elk uur.
“Mensen lopen alleen of met z’n tweeën. De start is op het Rijssense Veld 1 bij de ravijntjes. Je loopt de tweede heide, over het stuk waar ze bezig zijn de eerste en tweede heide aan elkaar te koppelen. Je schiet het bos in, loopt de Wakel op en komt tenslotte weer op het Rijssense Veld uit”, aldus Tijhuis. “Het parcours kan niet gemist. De hele route staat met pijltjes op dode bomen bij kruisingen en afslagen, als de lopers de pijlen volgen kan het niet missen.” Deelname is gratis, de deelnemer moet alleen zijn of haar naam invoeren en de registratie gaat automatisch.

Positieve reacties
Tijhuis krijgt veel positieve reacties op de Rijssense Veldloop. Niet alleen leden van AVR lopen de cross. “Het is een onderdeel van de activiteiten van AVRijssen tijdens corona. Er komt ook nog een bruggenloop.”Via AVR is er een filmpje geupload, en op www.avrijssen.nl/corona staan elke week de activiteiten tijdens de coronaperiode. “Duurloopjes, intervaltraining en een loop. Elke week is er een programmaatje, inclusief trainingsoefeningen van Fysiotherapie Koninginneweg.”

Actie voor sponsoren
Daarnaast houdt AVR een actie voor haar trouwe sponsoren. “We willen hen een hart onder de riem steken. We vragen de lopers langs de zaak van onze sponsoren te lopen en daar een selfie te maken.”
Het gaat om Bike Totaal Bloemendal, GSM Wonen & Slapen, Thuisin Rijssen, Wessels Mode en Bouwbedrijf Wessels Rijssen.

“Onze sponsoren hebben het in deze tijd soms lastig, een mooi moment om als AV Rijssen iets terug te kunnen doen. Vandaar dat we dit hebben bedacht.” Langs deze bedrijven hoeft niet in één loop, het kan verspreid over meerdere loopjes. De lopers kunnen bij elk van deze winkels een leuke selfie maken en de vijf selfies bij hun laatste hardloopactiviteit van de week op Strava en/of op de Facebookpagina van AV Rijssen plaatsen. Onder de deelnemers worden prijsjes verloot die gekocht zijn bij enkele van de sponsoren.