Sport & Vrijetijd

Vijftig deelnemers aan Vreemde Merken Rit

TILLIGTE - ‘HD-rijders NOT’ is een groepje mannen, met allemaal dezelfde passie, namelijk motor rijden en wel één specifiek merk: Harley-Davidson. Het groepje is ongeveer vier jaar geleden spontaan ontstaan door drie geboren Tilligtenaren, vrienden, die af en toe samen gingen toeren op hun Harley’s. In de loop der jaren is de groep gegroeid naar zo’n twintig HD-rijders (eigenlijk zijn het er negentien, maar het getal dertien is overgeslagen).

Het is geen club, geen vereniging, niets van dat alles. Deze mannen hebben dezelfde liefhebberij en toeren af en toe door het schone en nijvere Twente. Gemiddeld zijn er zo’n vijftig ritten per jaar. De thuisbasis is Kakelbont in Tilligte, alwaar wordt gestart en na afloop met een sapje, bij een kampvuurtje, de laatste verwikkelingen worden besproken. Daar genieten de deelnemers altijd heel veel van.

Vreemde Merken Rit voor iedereen

Eens per jaar wordt er een zogeheten ‘Vreemde Merken Rit’ georganiseerd. Motorrijders, van alle merken, kunnen op basis van een uitnodiging van een HD-NOT-rijder aan deze bijzondere rit deelnemen. Dit jaar vond de rit plaats op zaterdag 12 juni jl. De vijftig deelnemers vertrokken om exact 17.05 uur onder de meest ideale weersomstandigheden vanaf Kakelbont. In een langgerekt lint slingerden de motorrijders zich door de prachtige natuur van Noordoost-Twente. Na een tocht van 105 km werd de avond besloten met een barbecue bij een kampvuurtje. Tot 22.00 uur werd er nog gezellig ‘nagekaart’.