Sport & Vrijetijd

Veertiende Trekkertrek Tubbergen kan de boeken in als zonnig en zeer geslaagd

TUBBERGEN / GEESTEREN - De veertiende editie van de Trekkertrek Tubbergen was warm, drukker bezocht dan ooit en vooral enorm gezellig. Verdeeld over twaalf categorieën streden vorige week ruim 200 deelnemers aan de Bovenbroeksweg/Langeakkersweg in Geesteren om de beker. Daarnaast werd de gemeente Tubbergen prijs uitgereikt aan degene die het verst trok, buiten de top drie om. Deze prijs ging naar Arjan Knikhuis. Het organiserende AJK (Agrarisch Jongeren Kontakt) Tubbergen kijkt meer dan tevreden terug op een geslaagd evenement.

Voor de Trekkertrek Tubbergen was de animo groot. Vanuit heel Oost-Nederland meldden zich deelnemers aan. Het warme weer deerde het publiek en de deelnemers niet. Schaduwplekken onder parasols en drankjes bij de tappunten boden de nodige verkoeling.

Grotere trekkers

Hoewel iedere categorie doorgaans goed vertegenwoordigd is, ziet de organisatie de laatste jaren wel een verschuiving. “Het deelnemersaantal voor de grotere klassen met zwaardere trekkers, groeit zichtbaar”, laat Arjan Knikhuis van de organisatie weten. “Dat komt waarschijnlijk doordat loonwerkersbedrijven ook steeds grote trekkers gebruiken.” En de traditie leert dat de Trekkertrek een soort van inofficiële strijd is tussen loonwerkers. “Een aantal sponsoren doet mee op bedrijfsnaam”, vervolgt Knikhuis. “Maar de meesten op persoonlijke titel.”

Gemeente Tubbergen beker als motivatie

Trekkertrek mag dan een hobby zijn, het is wel een liefhebberij die gedreven wordt door fanatisme. “Een amateursport is het niet meer te noemen”, zegt Arjan Knikhuis. “Veel trekkers worden speciaal gekocht en geprepareerd voor de Trekkertrek. Fanatieke deelnemers doen dan ook mee aan de meeste Trekkertrek wedstrijden in de regio. ” “Om ook de ‘boerenjongens’ die alleen in Tubbergen deelnemen te motiveren, reiken we de Gemeente Tubbergen prijs uit’, vult zijn echtgenote Eline Knikhuis- Spalink aan. “Dat is een beker voor degene die het verst trekt buiten de top drie om. Zo krijgen die goede rijders ook een kans om een beker te winnen. Toevallig ging die beker dit jaar naar Arjan”, zegt ze lachend.”

Laagdrempelig

Ondanks de warmte kwamen er meer bezoekers op de Trekkertrek Tubbergen af dan voorgaande jaren. “Het was drukker dan ooit”, stelt Knikhuis-Spalink. “We heffen ook geen entreegeld. Voor mensen die minder op hebben met Trekkertrek maar toch voor de gezelligheid een kijkje willen komen nemen, is dat ook uitnodigend. We willen vooral een laagdrempelig evenement blijven. En dat kan dankzij onze sponsoren en overige hulp. Zoals De Oranjewijk uit Tubbergen die broodjes, koffie en snacks verzorgt. Dankzij al deze ondersteuning, waar we enorm dankbaar voor zijn, kan de Trekkertrek ook laagdrempelig en gratis toegankelijk blijven.” 

Winnaars van de Trekkertrek Tubbergen 2022 per categorie:

2,6 ton: Mark Eidhof, Manderveen
3,8 ton: Kevin Kloosterman, Hoge Hexel
4,5 ton: Matthijs Frielinck, Saasveld
5,5 ton: Rudy Heppenhuis, Langeveen
6 ton Duits: Rick Stroot, Tubbergen
8 ton Duits: Giel Weerink, Coevorden
7 ton: Nick Tasche, Denekamp
9 ton: Herbert Hannink, Deurningen
11 ton: Jesper Kuipers, Nutter
13 ton: John Bakhuis, Daarle
15 ton: Ralph Derkink, Langeveen
(Hobby)sportklassen: Thijs Lageschaar, Zieuwent 

Foto’s:  Bonne Niks.