Sport & Vrijetijd

Vasser Heuvelen Classic: mountainbiken met regen en modder

NUTTER - De Wieler Toerclub Geesteren kan terugblikken op een kletsnatte, maar geslaagde mountainbike tocht door de grensstreek rond Vasse. De weergoden waren de mountainbikers helaas niet goed gezind, het bleef op zondagmorgen 3 oktober regenachtig en droog werd het niet. Het parkoers lag er dan ook zwaar en modderig bij, maar dat weerhield toch enkele honderden sportievelingen er niet van om van start te gaan deze zondagochtend. Ze kwamen niet alleen uit de eigen regio, maar ook uit andere delen van Twente en zelfs vanuit Drenthe (Klazienaveen) wist men Nutter te vinden. 

Vasser Heuvelen Classic

Traditiegetrouw was ook dit jaar de start bij camping "Bij de Bronnen" in Nutter. Er was keuze uit diverse afstanden, variërend van 35 km tot maar liefst 65 km, dus voor elk niveau een passend parcours, dat op eigen tempo gereden konden worden. Daarnaast werd er voor de eerste keer een graveltocht over een afstand van 90 km georganiseerd. Alle deelnemers waren herkenbaar aan het stuurbordje op de fiets, dat ook deze editie de kleuren had van het WTCG-clubtenue. De tocht was er voor iedereen en de mountainbikers waren vertegenwoordigd van jong tot wat ouder, dames, heren, jongens en meisjes. Dat steeds meer dames en ook de jeugd deze buitensport hebben ontdekt is een goede ontwikkeling.

Zwaar parcours

Met de vele regen was er van stof en rul zand geen sprake en er waren stukken in het parcours die wel de nodige stuurmanskunst en conditie vergden. Maar gelukkig waren er nog genoeg paden die nog wel goed begaanbaar waren en waar je lekker kon doorrijden. Met daarbij ook nog enkele pittige klimmetjes en 'kuitenbijters' was het volbrengen van de route voor iedereen toch nog een flinke uitdaging! Zo passeerde men in het Nederlandse deel van de routes o.a. de Roezeberg, de Braamberg en de Galgenberg, in Duitsland was er bv. De Lönsberg

De goed uitgeruste pauzeplek gaf de deelnemers even de rust en tijd om op adem te komen onder genot van een sportdrank, thee of bouillon en een krentenbol. Tevens was er een fietsenmaker aanwezig om kleine technische ongemakken te verhelpen. Zo was Niek Oude Nijeweme van “De fietsenloods” present bij de pauze locatie.

Na afloop was er de mogelijkheid de fiets af te spuiten en daar werd logischerwijze veel gebruik van gemaakt, de fietsen waren zwaar besmeurd. Natuurlijk kon men na afloop op het terras of in het café “Bij de Bronnen” nog wat napraten en bijkomen onder het genot van een hapje en drankje alvorens huiswaarts te keren.

Volgende tocht

Op zondagmorgen 28 november a.s. houdt de WTCG voor de liefhebbers weer haar volgende mountainbike toertocht, de Hezinger Grens Classic, welke ook in de omgeving van Nutter start. Meer informatie daarvoor wordt binnen afzienbare tijd bekend gemaakt via de clubwebsite www.wtcg.nl en Facebook.

Uw reactie