Sport & Vrijetijd

Truckersdag 2021

LOSSER - Afgelopen zaterdag reed er over de zorgparken van De Twentse Zorgcentra in Enschede en Losser én langs de ColckHof in Almelo een kleine optocht van vrachtwagens van de Tukker Truckers. Vergezeld door zanger Maikel Dokter voor de muzikale omlijsting en voorzien van een flinke voorraad poffertjes en ijsjes verrasten de Tukker Truckers de bewoners van De Twentse Zorgcentra met deze Truckersdag. Een mooi coronaproof alternatief voor de TruckRun, die normaal gesproken jaarlijks in juni plaatsvindt, maar vanwege corona voor het tweede achtereenvolgende jaar niet door kon gaan.

Vele bewoners stonden te kijken naar de bijzondere optocht en genoten volop van het spektakel voor hun deur. Ook het weer werkte uitstekend mee. Het was een gezellige, feestelijke happening!

Voor de medewerkers en deelnemers van TafeltjeVier op ’t Bouwhuis was de Truckersdag extra bijzonder. Zij kregen als cadeau een professioneel voetbalspel voor in hun restaurant. De deelnemende Tukker Truckers ontvingen aan het einde van de dag een mooi aandenken van Leontine Verhoeven, raad van bestuur van De Twentse Zorgcentra.

Ondanks de positieve geluiden over de Truckersdag hopen de afdeling Recreatie van De Twentse Zorgcentra en de Tukker Truckers dat er in 2022 weer een TruckRun mogelijk is. Al 30 jaar lang organiseren zij dit evenement samen. Bij de TruckRun rijden honderden vrachtwagen een route dwars door Twente met als vertrekpunt de Grolsch Veste. Mensen met een verstandelijke beperking rijden die dag als bijrijder mee in een vrachtwagen. Het is voor cliënten van De Twentse Zorgcentra en andere zorginstellingen een dag waar ze ontzettend naar uitkijken.