Sport & Vrijetijd

Triatlon Vroomshoop gaat door en zoekt vrijwilligers

VROOMSHOOP - Door de wereldwijde COVID-19 pandemie werd de wedstrijd in 2020 geannuleerd. De meeste sporters schoven hun deelname een jaartje door en komen alsnog nu aan de start. “We hebben veel onzekerheden gehad (en nog steeds werken we hard om alles goed te regelen) maar de Triatlon Vroomshoop gaat er komen op 4 september” zegt voorzitter Mark Jesse.

“Om de veiligheid van de deelnemers aan de hele triatlon te waarborgen, zijn er veel extra lang-bemande posten nodig. Het is ons helaas niet gelukt om te waarborgen dat we voldoende vrijwilligers kunnen werven. Dit heeft ons doen besluiten om de lange afstand van de triatlon te moeten laten vervallen” aldus de voorzitter.

“Voor de andere series zetten we ons enorm in” zegt Ingrid van Nederpelt (vrijwilligers coördinator), “Alle hens aan dek om voldoende vrijwilligers te enthousiasmeren. De opgaves voor vrijwilliger zijn minder dan in voorgaande jaren door diverse redenen: oudere vrijwilligers zijn voorzichtiger met hun gezondheid in deze toch nog onzekere tijden, mensen kunnen (eindelijk weer) op vakantie en de jeugd neemt de tijd voor festivals en evenementen.”

“We flyeren binnenkort huis aan huis in Vroomshoop om de aandacht te vragen voor hulp. Iedereen is welkom om te helpen, hoeft niet de hele dag, ook een paar uurtjes helpt ons enorm” zegt PR-voorzitter Edwin Hooiveld. “Ook inzet van aanwonenden wordt gewaardeerd. Het zwemonderdeel van de halve triatlon is in het kanaal, tussen de Tonnendijkbrug en de Geerdijkbrug. Het zou mooi zijn als aanwonenden zich aanmelden als vrijwilliger om tijdens het aanmoedigen van de atleten bijvoorbeeld te willen letten op hun veiligheid.”

Informatie over diverse posten is te vinden op de website, die trouwens een nieuwe uitstraling heeft gekregen: www.triatlonvroomshoop.com. Opgave kan via deze website of via de QR code.