Sport & Vrijetijd

Touristinfo Losser verhuist naar Uit in Twente

LOSSER - Twente en de gemeente Losser zijn toeristentrekpleisters. Sinds vorig jaar worden de horeca, overnachtingsaccommodaties en activiteitenbedrijven actief in de toeristische sector goed bezocht door de bezoeker van buiten Twente. Maar deze toerist verdiept zich ook steeds meer naar de plek waar hij naar toe trekt. 

Dat weten voorzitter Gerald ten Thije en directeur Elke Roolvink van de Touristinfo te vertellen. Het feit dat nu toeristische informatie ingewonnen kan worden in het Lossers Hoes op tijden dat in principe de toerist niet op zoek is naar uitjes en aanverwant past niet bij de ontwikkeling. Om die reden zocht de organisatie naar een nieuw onderkomen waar men vaker, ook in de weekenden en op feestdagen, terecht kan. Die plek is gevonden bij Uit in Twente, het verhuurbedrijf van e-voertuigen van Pim Naafs.

Uit in Twente is tot 1 oktober 7 dagen per week open en hierdoor kan informatie over bijvoorbeeld wandel- en fietsroutes iedere dag ingewonnen worden. De vrijwilligers van de toeristinfo en twee vaste medewerkers krijgen er hun werkplek. Naafs is uitbater van eetcafé ’t Raedthuys en vanuit die hoedanigheid wil hij samen met de andere horecaondernemers uit Losser het dorp en de omgeving op een mooie manier laten zien. De 140 leden van de Touristinfo zijn over deze stap inmiddels geïnformeerd.