Sport & Vrijetijd

Topprestaties leden LR de Grensruiters
Jesse Berkens beste Nederlandse combinatie tijdens EK springen voor Children

LATTROP - Jesse Berkens uit Lattrop is een geweldige ervaring rijker. Samen met zijn paard Happhira H werd hij door bondscoach Edwin Hoogenraat geselecteerd om deel te nemen aan het EK voor de jeugd in het Spaanse Olivia. Afgelopen week was het dan zover. Jesse reisde samen met het Nederlandse team en zijn famile af naar Spanje om daar zijn allereerste EK te mogen rijden. Hij begon het EK ijzersterk. Hij reed als enige Nederlandse combinatie twee foutloze omlopen. Op zaterdag stond de tweede dag voor de landenwedstrijd op het programma. Helaas moest de combinatie hier een springfout incasseren. Samen met het Nederlandse jeugdteam werd hij uiteindelijk 5e. Omdat hij zo goed gepresteerd had mocht Jesse met zijn paard Aragon Happhira zondags terugkomen voor de individuele finale waarin hij op de laatste hindernis helaas een balk zag vallen. Desondanks kan Jesse met een heel goed gevoel terugkijken op deze prachtige prestatie. Hij werd in het zeer sterke deelnemersveld de beste Nederlandse combinatie.

Drie leden door naar het NK

Afgelopen weekend stonden er voor de ponycombinaties van LR de Grensruiters de regionale kampioenschappen op het programma. Altijd weer een spannende dag aangezien hier startbewijzen voor het NK te verdienen zijn.

Floor Luttikhuis begon de dag goed. Als tweede starter in een deelnemersveld van 16 combinaties wist ze een hele goede dressuurproef neer te zetten waarmee ze uiteindelijk het kampioenschap klasse B naar zich toe trok. De combinatie mag zich gaan voorbereiden op het NK dressuur dat op dinsdag 16 augustus gepland staat. Later op de dag verscheen Floor nogmaals in de ring. Dit keer in het springen cat. C 0,80 cm. En ook hierin deed de combinatie goede zaken. Ze bleven drie omlopen foutloos en finishten in een zeer snelle tijd waar alleen de laatste combinatie nipt onder dook. Het resulteerde in het reservekampioenschap waarmee ze zich ook wist te plaatsen voor het NK springen.

Debutante Marijke Hakkers deed goede zaken in de dressuur cat. DE klasse B. In een groot deelnemersveld van maar liefst 29 combinaties werd de amazone knap tweede en mag zich eveneens gaan klaarmaken voor het NK dressuur. Het lange wachten voor de amazone werd beloond toen ze later op de dag in de kampioensring gehuldigd werd.

Bij het springen was er nog een amazone van LR de Grensruiters succesvol. Springamazone Phileine Stroot werd met haar pony McKenzy knap derde in de 90 cm en mag eveneens de Lattropse vereniging vertegenwoordigen tijdens het NK in Ermelo.