Sport & Vrijetijd

Top 10 klassering voor Bornse Joris Lentfert in ONK SuperCup 1000 klasse

BORNE - Er is de afgelopen tijd en vrijdag 11 september door Joris en het team gewerkt aan de belangrijkste verbeterpunten op de BMW. Zaterdag 12 september was het tijd om dit om te zetten tot een mooi resultaat in de ONK SuperCup 1000 klasse. En dat lukte!  

Joris kwam zaterdagochtend gelijk goed uit de startblokken. In de eerste kwalificatie had hij een goed tempo te pakken en in tijdtraining 2 kon hij daar nog een schepje bovenop doen. Na 2 kwalificaties wist Joris zich te kwalificeren op een nette 12e plaats van de 39 rijders. Om 17:55 begon Joris de race met een goede start.

 

Bij een incident in bocht 1 kwam hij goed weg en kon zijn weg gelukkig vervolgen. Hij lag op dat moment op een mooie 10plaats, maar een paar bochten later werd de race stilgelegd wegens het incident in bocht 1. Joris was erop gebrand om er ook bij de herstart goed bij te zitten, maar helaas kon hij de benodigde elektronica niet activeren waardoor de start dit keer een stuk minder verliep. Het werd een inhaalrace waar Joris het maximale uit wist te halen, hij reed een constant tempo en met de nodige inhaalacties kwam hij als 10e over de finish. Zijn eerste top 10 klassering in de ONK SuperCup 1000 klasse!

Joris Lentfert is blij met de huidige ontwikkelingen in zijn team. “We hebben dit weekend weer de nodige stappen gemaakt op de BMW. Ook weet ik nu wat er nodig is voor een goede start. Als we dat weten vast te houden, gaat ons dat alleen maar helpen in de volgende races! We leren nog steeds en hebben nu alweer de nodige verbeterpunten waarmee we aan de slag gaan volgend raceweekend. Op naar meer, we blijven progressie boeken!” 

Alles volgen!
Helaas is publiek gezien de huidige omstandigheden nog steeds niet toegestaan. Zodra dit wel mogelijk is, melden wij dit uiteraard direct! De races zijn wel te volgen via OW Cup TV! Op de Facebookpagina worden de laatste updates geplaatst!