Sport & Vrijetijd

Toneelvereniging Kiek’nsweard brengt dolkomisch blijspel

GEESTEREN - Toneelvereniging Kiek’nsweard in Geesteren brengt op donderdag 31 oktober, vrijdag 1 november en zaterdag 2 november het blijspel ‘Camping en botenverhuur Zoer’. Het stuk is geschreven door Herman van der A en geregisseerd door Joop van den Berg. De voorpremière is dinsdagmiddag 29 oktober voor de kinderen van de groepen zeven en acht van de basisschool en voor de leden van de KBO, de Zonnebloem en de bewoners van Erve Mensman.

Het blijspel Camping en botenverhuur Zoer gaat over de familie Zoer. Zij boeren al generaties lang op Twentse grond. De drie vrijgezelle eigenaren Cornelis, Albert en Geertman zetten deze traditie voort maar de gemeente wil nieuwbouw realiseren op grond van de familie. De gebroeders verzetten zich hier tegen tot het moment dat de grond wordt onteigend. Dan rijst de vraag welke invulling zij nu gaan geven aan hun dagelijks bestaan. Het plan wordt gesmeed om op de laatste twee hectare grond die zij bezitten, een camping te beginnen. Dat is dan wel illegaal, maar wetten bestaan niet meer voor Cornelis en Geertman.

 

Machtsstrijd en geheime liefdes
De verf is nog niet droog op het bord dat verwijst naar de camping of de eerste gasten, Karin en Wilma, melden zich al. De camping biedt ook gelegenheid aan de vrijgezelle tweeling Wienie en Dienie Pot, om dicht bij huis te genieten van een welverdiende vakantie met als hoogtepunt een heuse cruise. Vrouw Nagel wil deze kans ook niet aan zich voorbij laten gaan, zeker niet als er liefde in het spel is… De plaatselijke postbode is niet alleen geïnteresseerd in de extra werkgelegenheid die de camping oplevert maar ook in de ontwikkelingen die zich afspelen op en rond de camping. Het ontduiken van wetten, machtsstrijd bij de gebroeders, stille liefdes en het stoken in geheime liefdes, zijn de ingrediënten die het publiek deze avonden te wachten staan.

 

Kaartverkoop
Terwijl de spelers al maanden volop enthousiast aan het repeteren zijn en nu de laatste puntjes op de i zetten, nodigt Kiek’nsweard bezoekers graag uit voor een ontspannen en dolkomisch avondje uit. Het blijspel wordt opgevoerd in zaal Kottink in Geesteren en de aanvang van de voorstelling is iedere avond om 20.00 uur. Kaarten kosten € 6,00 en zijn vanaf 7 oktober te reserveren via toneelgeesteren.nl en te koop bij Zaal Kottink.