Sport & Vrijetijd

Harold Schreur trots: “Mooi compliment voor hen”

Toegangspoort van DOS’37 krijgt landelijke aandacht door NOC-NSF

Foto door: DOS'37

VRIEZENVEEN – Voetbalvereniging DOS’37 (Door Oefening Sterk) uit Vriezenveen heeft op een speciale wijze aandacht gekregen vanuit heel Nederland. Het NOC-NSF gebruikt bij hun landelijke campagne een foto van de poort van DOS’37 om de belangrijke rol die het verenigingsleven inneemt in het leven van veel mensen te laten zien. 

Volgens voorzitter Harold Schreur een teken van waardering.“De poort is in 2012/2013 geplaatst door de supportersvereniging van DOS’37 en het is gewoon een schot in de roos gebleken”, steekt Harold vol trots van wal. “Iedereen heeft het er jaren later nog steeds over. We kregen berichten van mensen uit Culemborg, Harderwijk en ook van tegenstanders uit de competitie. Mensen herkennen het. Het is echt een uniek kenmerk van de club. Het is geen hek, maar écht een poort. Het is gewoon heel erg imposant om te zien. Helaas hebben we het dit jaar nog niet vaak open kunnen zetten voor onze leden en bezoekers.”

Uitstraling
NOC-NSF kwam bij DOS’37 terecht met de vraag of de club een mooie uitstraling met hun clubnaam en logo heeft. “Toen heeft de secretaresse een foto gemaakt van de poort en dat is voor een amateurvereniging gewoon een heel erg mooie uitstraling. En hiermee laat de organisatie zien dat de amateursport de basis is voor de topsport. Het unieke verenigingsleven is de bakermat van de topsport. Het is goed dat zij dit nu laten zien, terwijl ze normaliter vooral staan voor de topsport.”

Landelijke aandacht
“Het is fijn om een steuntje in de rug te krijgen. NOC-NSF kan financieel niet veel voor ons betekenen, maar door deze landelijke campagne kunnen ze ons wel helpen. Ik vind het een mooi compliment naar de mensen die de poort er destijds hebben neergezet en natuurlijk is landelijke aandacht ook goed voor de vereniging”, gaat Harold verder, die in 2022 een speciaal jaar voor de boeg heeft. “Over iets meer dan een jaar bestaan we 85 jaar, een mooie mijlpaal.”

Dankwoordje voor leden
De voorzitter wil ook zijn dank uitspreken aan de leden van DOS’37. “We zijn echt een trouwe vereniging gebleken. We hebben tot dusver geen enkele opzegging gehad, aan al onze acties doen de leden volop mee en we zien ook veel groei bij onze jongste leden. Ik moet ook de complimenten geven aan de jeugdtrainers, want zij komen elke keer weer met erg leuke activiteiten voor de jeugd.”

Verenigingsleven
Het huidige verenigingsleven ligt volledig stil door het coronavirus en dat is volgens Harold goed te merken. “Normaal komen mensen langs de lijn voor een kop koffie en een praatje. Kinderen voor een zakje snoep en wat drinken en volwassenen voor een flesje bier in de kantine. Dat kan nu allemaal niet, daarom is deze landelijke campagne ook erg mooi.” 

“Wat de landelijke campagne DOS’37 oplevert? Waardering voor de mensen die verantwoordelijk zijn voor de plaatsing van de poort en het feit dat we er als club nog steeds zijn!”, besluit Harold.