Sport & Vrijetijd

SVZW ontvangt DOS’37 in eerste thuiswedstrijd van nieuw seizoen

WIERDEN – De eerste thuiswedstrijd voor elke voetbalvereniging is altijd al bijzonder, maar als het in dit geval voor SVZW meteen de derby tegen DOS’37 is, dan is het wel extra bijzonder. Zaterdag 26 september wordt deze strijd op het veld op sportpark Het Lageveld gestreden.

 

DOS’37 komt al jaren uit in de eerste klasse. Onder leiding van de huidige SVZW-trainer Philip Agteres promoveerde de club in 2016 naar de hoofdklasse, maar dat verblijf duurde slechts een jaar. DOS’37 wil graag op eerste klasse niveau actief blijven. Dit seizoen staat de selectie voor eerst onder leiding van Jeroen Niks. Hij droeg als speler ook al vele jaren het DOS’37-shirt.

De selectie onderging wel veel wijzigingen voor aanvang van dit seizoen. Zeven spelers besloten om te stoppen in het eerste. Daar staat de komst van tien nieuwelingen tegenover: Schoonewille, Willem en Wietse van 't Spijker, Slomp en van der Noort kwamen over vanuit de eigen jeugd en Kikkert vanuit een lager elftal. Van buiten kwamen Mohamed (Hoogeveen), Brinkman (HSC’21), Smoes (Excelsior’31), en Menno Kamphuis (DOS Kampen).

Het is dus eerst zaak om met deze nieuwe selectie te komen tot een goed team. In de bekerwedstrijden liet DOS’37 al een goede indruk achter. Twee van de drie wedstrijden werden gewonnen en hierdoor gaat de club verder naar de volgende bekerronde. In Wierden zal worden geprobeerd om een overwinning binnen te halen.

SVZW heeft dit jaar dezelfde doelstelling als vorig jaar; promotie naar de hoofdklasse. Of dat vorig seizoen uiteindelijk ook was gelukt, zullen we nooit weten. SVZW was er wel geplaatst voor de nacompetitie, maar die wedstrijden zijn uiteindelijk niet gespeeld. Nu maar proberen om dit seizoen de doelstelling te halen.

Bij SVZW verlieten tien spelers de eerste selectie. Vijf nieuwe spelers kwamen van buiten naar SVZW: Freek Grondman en Burak Uguz (HSC’21), Luuk Geelen (Quick’20), Stefan Maat (Excelsior’31) en Lars Kroezen (PH) zijn de nieuwe gezichten. Vanuit de tweede selectie maakt Sven Bos de overstap naar het eerste elftal.

In de gespeelde oefen- en bekerwedstrijden bleek al dat er veel voetbal in de selectie zit. SVZW wist ook de volgende bekerronde te bereiken. Ook in de beker is het streven om ver te komen. Wil je hoog eindigen in de competitie, dan is het zaak om elk geval de thuiswedstrijden te winnen. Hoe dat gaat tegen DOS’37 is afwachten, want derby’s hebben vaak een onverwachte afloop.

De wedstrijd tegen DOS’37 begint zaterdag om 14.45 uur en staat onder leiding staan van scheidsrechter Rutgers. Op de site van SVZW is te lezen welke coronamaatregelen gelden bij deze wedstrijd.

 

Gerrit Koers