Sport & Vrijetijd

Succesvolle SISU/AABEE wintergames verspringen

ALMELO - Na een paar bijzondere weken met temperaturen tot -15 graden werd het zaterdag 27 februari plotseling bijna lente. En dat vroeg natuurlijk weer om een onderlinge juniorenwedstrijd op de atletiekbaan van SISU. Op die dag kon er deelgenomen worden aan het onderdeel verspringen.

De junioren D, C en B konden zich inschrijven en er was weer een leuke groep deelnemers. Vanwege de coronamaatregelen moesten de kantine en kleedkamers nog gesloten blijven en kon er helaas nog geen publiek aanwezig zijn. Voor deze groep maakte dat niet uit. Enthousiast werd er samen ingelopen en zoals altijd weer sportief gestreden om de eer. En er blijken een paar goede springers actief te zijn bij SISU.

Uitslag

Nadat iedereen vier sprongen had voltooid gaf dit per categorie de volgende winnaars: meisjes junioren D: Kira Dirckinck, 4,01 m; jongens junioren D, Jason Hendriks, 3,19 m; meisjes junioren C, Sam Schra, 3,44 m; jongens junioren C, Ruud Seesink, 4,03 m; jongens junioren B, Paul Seesink, 4,94 m. Als afsluiting van de wedstrijd werd er door de organisatie nog een ludieke estafette gehouden. Er werden samengestelde teams uit alle leeftijdsgroepen bij elkaar gevoegd en met die groepen werd een 4x100 m gelopen. Voor de jongsten was dit vooral een bijzondere ervaring. Zij lopen nooit een 100m-sprint, maar hard dat ze gingen! Het ijzersterke team van jurylid Nadinja was de winnaar van dit leuke evenement. Ook deze wedstrijd smaakt naar meer. In december stond speerwerpen op het programma, eind februari verspringen en binnenkort volgt de volgende wedstrijd in het kader van de wintergames bij AAV SISU.