Sport & Vrijetijd

Sportverenigingen in Losser gezocht voor Special Olympics

LOSSER - Van 10 tot 12 juni 2022 worden de Special Olympics gehouden. Losser is als één van de 14 Twentse gemeenten heel erg trots om dit mede te mogen organiseren. Ruim 3000 sporters met een verstandelijke beperking uit heel Nederland komen naar Twente om in 25 verschillende sporten een topprestatie te komen leveren. In Losser wordt het Tafeltennistoernooi van 10-12 juni  2022 in Sporthal de Fakkel georganiseerd. In aanloop naar de Special Olympics Twente in 2022  wordt er een aantal Side Events georganiseerd om de inwoners van Twente warm te maken voor de Special Olympics Twente. Eén van de  Side Event is de Sportcarrousel.

Special Olympics

Sportcaroussel

De Sportcaroussel zal in Losser wordt gehouden op  zondag 26 september 2021.  Het idee is om de Sportcaroussel te laten plaatsvinden bij St.MAN in Losser. De aanvangstijd is 12.00-16.00 uur. 

Op die dag komt de  “Iedereen Actief on Tour Bus” uit Deventer naar Losser om het aangepast sporten te promoten in samenwerking met de werkgroep Inclusief Sporten gemeente Losser en deelnemende sportverenigingen.  

Doel van de Sportcaroussel is: 

•          Ontmoeting plaats laten vinden van mensen met en zonder beperking

•          Promotie van verschillende sporten en aanbieders in Losser die aangepast sporten     aanbieden. Te denken valt hierbij aan Judo (Judo Losser), Atletiek (AV Iphitos), Gymnastiek ( AGVL), Skeeleren (ijsclub Losser), Nordic Walking, Zwemmen. Andere sportverenigingen zijn ook heel erg welkom.  

•          Mensen met en zonder beperking positief stimuleren in beweging krijgen.

•          Bewustwording van het leven met een beperking.

•          Aandacht vestigen op de Special Olympics Twente 2022. 

Doelgroep 

De Sportcaroussel is in principe voor iedereen die belangstelling heeft om te gaan bewegen en / of kennis wil maken met aangepaste sporten en beweegactiviteiten. Of je nu jong of oud bent, wel of geen beperking of chronische aandoening hebt, iedereen is welkom. De nadruk ligt op ontmoeting, gezelligheid, tussen mensen met en zonder beperking, plezier krijgen in het bewegen en het lekker samen bewegen.

Sportverenigingen gezocht 

Voor de Sportcaroussel zoekt de gemeente Losser enthousiaste sportverenigingen die aangepast sporten regulier aanbieden en de sport bij de Sportcaroussel wil promoten. De Sportcaroussel biedt een mooi platform om de sport in de spotlights te zetten en in kennis te maken met potentiële nieuwe leden. Dit gebeurt door sporten in clinic vorm aan te bieden. Een clinic duurt ongeveer 20 min.  De sportvereniging wordt gevraagd om de sport te begeleiden met minimaal 2 personen. 

Aanmelden kan tot 25 augustus per mail naar j.schiphorst@losser.nl