Sport & Vrijetijd

Sportraad gemeente Tubbergen gaat op pad voor mensen met een beperking

TUBBERGEN  - In de week van zondag 4 tot en met zaterdag 10 april vindt de landelijke collecte voor Fonds Gehandicaptensport plaats. De sportraad Tubbergen collecteert elk jaar voor de sporters met een beperking maar vanwege Corona is de collecte vorig jaar niet doorgegaan. Ook dit jaar collecteert de sportraad niet deur aan deur. In plaats daarvan gaat de sportraad kaartjes met een QR-code bezorgen, zodat iedereen in slechts tien seconden een bedrag kan doneren. Wie geen kaartje heeft kan ook rechtstreeks doneren via de online collectebus op de website: https://gehandicaptensport.digicollect.nl/sportraad-tubbergen.     

Sport maakt fysiek en mentaal sterker en helpt mensen met een handicap om beter om te gaan met de dagelijkse barrières. Sport is dus geen luxe maar noodzaak.
Initiatieven steunen
Sportraad Tubbergen staat als één team achter de sporters met een beperking en steunt ieder jaar de initiatieven in de gemeente Tubbergen. Zo hebben in het verleden de judo en de basketbal al materialen kunnen aanschaffen, en konden er bijdragen worden geleverd ten behoeve van speciale voorzieningen zoals een lift in het
zwembad en toiletten in sportzalen. Maar ook zijn toegangen tot speelvelden gebruiksvriendelijk gemaakt en is er een bijdrage geleverd voor opleidingen.
Passend aanbod
Dit jaar wil de sportraad bekijken wat ze kunnen betekenen voor onder meer de groep VAST sporten. Iedere week sport deze groep met een beperking. Verschillende sporten in de gemeente, zoals badminton, judo, basketbal, zwemmen, en handbal verzorgen hiervoor een passend aanbod. De sportraad rekent ook dit jaar op financiële steun vanuit de inwoners van de gemeente Tubbergen. De helft van de collecte opbrengst is voor ‘hun’ sporters.