Sport & Vrijetijd

Sport en Spel Vasse; een daverend succes!

VASSE - Na twee jaar afwezigheid, vond dit jaar de Sport en Spel dagen in Vasse weer plaats voor alle basisschoolkinderen uit Vasse, Mander en Hezingen op een prachtlocatie, namelijk Camping De Tutenberg. Elke dag waren er zo'n 75 kinderen actief met het bouwen van een ruimtevoertuig, een ufo of een ruimtestation.

Woensdagochtend om 10 uur stonden er 75 kinderen te trappelen om te beginnen met hun bouwwerk. Vol enthousiasme werd er samengewerkt, overlegd en gebouwd. Het doel van de meeste groepen was toch wel om zo snel mogelijk de lucht in te gaan, de eerste verdieping was dan ook bij veel groepen snel gerealiseerd.

Het middagprogramma bestond uit een actief spellencircuit; een stormbaan, de funslang en een waterhelm stonden onder andere op het programma.

Donderdagochtend werd er verder gewerkt aan de bouwwerken. Ook deze donderdagmiddag stond in het teken van spel. De kinderen van groep 3, 4 en 5 zijn met de huifkar naar de Molenberg gegaan. De groepen 6, 7, 8 en de schoolverlaters hebben eerst levend stratego gespeeld op de Tutenberg en daarna de verkoeling gezocht in het zwembad van de camping. Wat een groot feest was dit!

Vrijdagochtend kwam de finishing touch aan de bouwwerken, de laatste dingen werden vastgetimmerd en daarna van een mooi likje verf voorzien. Wat een mooie raketten, ufo's en andere bouwwerken zijn er gebouwd! 's Middags gingen de kinderen zwemmen bij de Vlaskoel en toen ze om 17 uur weer kwamen stond de barbecue klaar. Samen met alle ouders, broers en zussen hebben we genoten van de barbecue.  

De jury van dit jaar, Robert ter Horst, had geen gemakkelijke opdracht: het mooiste bouwwerk uitzoeken. Na lang twijfelen heeft groep 6 de wisselbokaal gewonnen, zij hadden én een ruimtestation én een raket gebouwd.

Als organisatie kijken wij terug op een prachtige week, wij en de kinderen hebben weer enorm genoten! Dankzij de vele hulp van ouders en ondernemers uit het dorp is het weer een daverend succes geworden!