Sport & Vrijetijd

Marion Schothans: “Ze zijn bevoorrecht dat ze mogen doen wat ze het leukste vinden”

Spelers en speelsters ZPC Het Ravijn zijn weer begonnen

Fotograaf: Wim Beunk

NIJVERDAL – Het kabinet heeft groen licht gegeven om een aantal topsportcompetities weer te hervatten. Zo zijn de eerste teams van ZPC Het Ravijn uit Nijverdal weer begonnen met hun competitie. Wedstrijdsecretaris: Marion Schothans-Hofstede benadrukt dat de vereniging er alles aan doet om corona buiten te houden.

“Als bestuurder vind ik het wel spannend, maar gelukkig hebben we mensen binnen de vereniging die verstand hebben van deze zaken. We doen er samen alles aan om alles zo goed mogelijk te laten verlopen”, zegt Marion, die merkt dat er veel te organiseren valt voor ZPC Het Ravijn. “We moeten heel veel regelen. Alle spelers worden daags voor de wedstrijd getest en ook de hele groep daar omheen worden getest. We willen niet voor verrassingen komen te staan.”

Waterpoloërs genieten
Marion weet dat de waterpoloërs en waterpolosters bevoorrecht zijn. “De spelers en speelsters vinden het natuurlijk heerlijk om weer in het water te mogen liggen. Wat hebben wij als mensen nog te doen door alle maatregelen?”, vraagt Marion zich hardop af. “Zij zijn allemaal heel erg dankbaar. Wij benadrukken dan ook elke keer dat ze uit moeten kijken en dat ze voorzichtig moeten doen.”

“De speelsters en spelers weten wat de regels zijn. Zij moeten niet op pad gaan met een vriendengroep. Ze mogen maandag, woensdag en vrijdag al weg om te doen wat zij het leukste vinden. En daarnaast hebben ze op zaterdag nog de wedstrijd. Dat voordeel hebben ze. Ze zijn bevoorrecht. Zij zijn in een uitzonderingspositie gebracht, dus dan moeten ze er ook aan meewerken. Zij mogen nu weer doen wat ze het leukste vinden”, vervolgt Marion.

Komende wedstrijden
Zoals bekend wordt er in de eerstkomende periode gespeeld om de beker. “Als dat achter de rug is, hoop ik dat het virus wel meer is gaan liggen, zodat we verder kunnen met de competitie, maar dat is nog maar afwachten”, zegt Marion, die laat weten dat zowel de mannen als de vrouwen van ZPC Het Ravijn 1 ontheffing krijgen voor de avondklok. “Als ze een uitwedstrijd hebben gehad en daarna naar huis moeten, dan hebben ze een verklaring waarom ze ’s avonds nog op pad zijn”, besluit Marion.