Sport & Vrijetijd

Speerstra-Spettertoernooi een succes
Vaantjes op Spettertoernooi Judo Losser

LOSSER -  Onlangs waren er in de DOJO in het Open Clubhuis MAN meer dan 40 judoka’s actief op twee wedstrijdmatten in de onderlinge toernooicyclus Speerstra-Spettertoernooien. Ditmaal in kerstsfeer met voor iedereen een plak kerststol en een prijs; meedoen is belangrijker dan winnen!

De organisatie was in handen van de DojoWedstrijdCommissie. De commissie pakte onder leiding van Sjoerd Manders flink uit. “Vier keer per jaar bezorgen we beginnende judoka van Judo Losser  een leuke en leerzame ochtend en brengen we ze op een speelse en ontspannen manier in aanraking met judo als wedstrijdsport”, aldus Manders namens de DWC. “Vandaag waren de allerjongsten (bijna vier jaar) nog het leukst om te zien. Onbevangen en speels gingen ze de mat op”.

De wedstrijdjes zijn een eerste opmaat naar de Judo Competitie van het Oosten waar de krachten gemeten worden met judoka’s van andere clubs in Twente. Bij de beginnende berenjudoka’s is het nog spelen en rollebollen maar op de andere wedstrijdmat wordt op het scherpst van de snede gestreden om waza-ari’s en Ippons. Hier kun je de invloed van de wekelijkse wedstrijdtraining duidelijk zien. 

Ouders, grootouders en overige bekenden konden vanwege de covidmaatregelen de kids niet aan de rand van de tatami aanmoedigden. Voor het eerst konden de wedstrijden wel via een livestream op Facebook gevolgd worden en daar werd massaal gebruik van gemaakt.

Aan het eind van elk blok werden de prijzen uitgereikt waarbij alle kinderen het podium beklommen om een mooie medaille in ontvangt te nemen. Daarna werden de vaantjes en bijbehorende diploma’s uitgereikt.

Talia Zagwijn, Esmee Jochems en Tom Scheffer reikten witte vaantjes uit aan Tom Greftenhuis, Jordy Salemink, Sanne Huisman, Zoe Kwekkeboom, Bente Smink en Rick Sneijders. Kay Speerstra, Floris Zwolle en Nick Kwekkeboom behaalden hun oranje vaantje.