Sport & Vrijetijd

Sint-Hubertusrit, een mooie traditie te paard

TUBBERGEN - De organisatie van de Sint-Hubertusrit is verheugd u te kunnen berichten dat de traditionele jaarlijkse Hubertusjacht plaatsvindt op zondag 6 november aanstaande. In het mooie herfstseizoen is deze buitenrit inmiddels voor de liefhebber een must geworden. Het is geen ruige jachtrit, maar een sfeervolle recreatieve rit in de stijl van de jacht. Het genieten van de natuur vanaf de rug van het paard is het voornaamste doel van de rit.

Om 10.30 uur starten de deelnemers, onder de klanken van de jachthoorn, vanaf ’De Pook’ in Harbrinkhoek. Het dragen van correcte rijkleding en een rij-cap is verplicht. Gedurende de rit wordt regelmatig gepauzeerd voor een hapje en een drankje, waarna na circa 2 uur de rit eindigt bij de Ankerhallen in Saasveld. Daar kunnen de deelnemers, familie en vrienden nagenieten van een heerlijk stamppotbuffet.

Iedereen is van harte welkom om aan de Hubertusrit deel te nemen, dat wil zeggen: Paarden  en D- en E-pony’s. Daarbij is rijervaring een must. De kosten bedragen € 10,- per persoon, ponyruiters betalen € 5,- per persoon. Iedere deelnemer ontvangt een herinneringsvaantje.

Belangstellenden worden om 10.15 uur bij ’De Pook’ verwacht. Voor informatie kunt u contact opnemen met René Haarhuis van Vriendenkring Sint-Hubertus via e-mail nicolehaarhuis@gmail.com of tel. 06-29738504.