Sport & Vrijetijd

Sint bezoekt judoka’s

LOSSER - Sinterklaas heeft de jongste judojeugd van Judo Losser bezocht. Op het moment dat Sinterklaas met zijn drie pieten binnenkwam waren de jongens en meisjes druk bezig met de opdrachten voor het pietendiploma. Sint keek ernaar en zag dat de kinderen de kunstjes goed onder de knie hadden. Hij genoot zichtbaar van de rollende, vallende en spelende kinderen op de judomat. 

Daarna werd het feest voortgezet in de kantine van MAN waar Sinterklaas de kinderen vragen stelde over judo en waar de pieten ook les kregen. Een paar liedjes en iets lekkers verhoogde de feestvreugde. Sint en de pieten gaan het komende jaar in Spanje op judoles en doen dan volgend jaar mee met de proeflessen judo bij Judo Losser. Onder luid gezang verlieten Sint ende  pieten daarna het gebouw.

De kids maakten daarna in de dojo hun oefeningen af. Dennis Eulderink en Rutger Vreriks namen tenslotte de eindoefening af. Het stukje stil sluipen, pakje in de schoorsteen, daarna op de rug sluipen en het pakjes doorgeven werd perfect uitgevoerd. Alle kinderen slaagden voor hun pietendiploma. Met een schuin oog hielden ze ook de vier zakken in de gaten, daarin had Sinterklaas voor elk kind een cadeau achtergelaten. Toen iedereen zijn cadeau had, werd er snel uitgepakt en daarna ging iedereen naar huis.

Helaas konden vanwege de bekende maatregelen maar een zeer beperkt aantal ouders het tafereel meemaken. Judo Losser deed daarom op Facebook.com/judolosser uitgebreid verslag met foto’s en korte filmpjes.

 

Training JPT, Munster en Losser

Vrijdag 19 november is er een uitwisseling geweest tussen studenten uit Enschede en Munster, waaronder een sportuitwisseling. Voor de Duitse studenten die naar Losser kwamen zocht de trainer van Losser, René Bogaarts, nog wat wedstrijdjudoka. Hij vroeg aan JPT of zij wilden komen, hetgeen de JPT-judoka graag wilden en dus trokken ze met tien judoka richting Losser. 

Voordat ze in Losser op de mat stonden, moesten ze nog wel enkele hobbels nemen, aangezien de gangbare weg via Oldenzaal afgesloten bleek. Dit wisten ze pas toen ze voor de hekken stonden. Gelukkig bracht Google Maps uitkomst en waren ze maar enkele minuten te laat.

Ze waren met een behoorlijke groep van ruim 40 judoka. Op de mat stonden vanuit JPT Lisa Beld, Cindy Rikhof, Linde Hanstede, Jochem van Dijk, Marijn Hanstede, Martin Evenberg, Jarne van Os, Bart Vos, Paul Verkerke en Twan Weber.

De training begon met een stukje warming-up gevolgd door grondrandori. De tien Duitse judoka wisselden behoorlijk in niveau, van een judoka die op de Grandslam in Düsseldorf heeft meegedaan tot een gele bander.

Ook de judoka uit Losser waren van verschillend niveau, evenals hun judoka. Voor elke judoka is er voldoende keuze. Na de grondrandori werd nog een stukje staande techniek gedaan, een van de verkeerde kant ingedraaide schouderworp. Niet alle JPT-judoka zijn hier enthousiast over. Na dit intermezzo ging het verder met de staande randori. Voor de judoka die hieraan niet wilden of konden meedoen, werd een speciaal programma gedaan in het zijzaaltje.

Er werd enthousiast en met veel inzet getraind, waarna iedereen van mening was dat ze dit vaker moeten doen. 

Uw reactie