Sport & Vrijetijd

Scouting Azoelen zoekt nieuwe vrijwilligers

Bevers en Welpen maken samen vuur. Fotograaf: Gitte Huisman.

TWENTERAND - Scouting Azoelen wil groeien maar heeft daar wel vrijwilligers voor nodig. Aan het begin van het seizoen wordt al vooruitgekeken en blijkt dat enkele speltakken een tekort aan leiding gaat geven. Dit komt doordat deze leiding vertrekken i.v.m. studie of huwelijk, daarom een oproep, op deze manier, voor nieuwe leiding voor onze speltakken.

“Omdat er op dit moment geen nieuwe leiding komt vanuit de oudste speltak zijn we als scoutinggroep vooral opzoek naar mannen/vrouwen vanaf 18 jaar. Er is de mogelijkheid om bij alle speltakken te komen meedraaien en dan te kiezen welke speltak het beste bij je past.”

Doordat er niet voldoende leiding is, loopt de wachtlijst met toekomstige leden op, alleen de speltak Bevers is nu weer volop plek voor kinderen vanaf 5 jaar. Dit komt doordat de huidige Bevers “overvliegen” naar de Welpen en dan ontstaat het probleem van te weinig leiding, omdat deze speltak vol zit. Nieuwe (bege)leiders moeten een verklaring van goed gedrag kunnen overleggen, maar die wordt betaald vanuit de vereniging. Daarbij krijg je alle mogelijkheden om je op scoutinggebied/leidinggevende te ontwikkelen dmv cursussen die ook door de vereniging vergoed worden.

Over Scouting Azoelen
“We zijn een open en gezellige groep Scouts, onze leden komen uit meerdere dorpen: van Den Ham/Vroomshoop/Marienberg/Beerzerveld/Geerdijk/Daarlerveen/Hoge Hexel/Daarle/Marle en we heten graag nieuwe leiding van harte welkom.”

Het Scoutingspel is steeds passend bij het niveau en de leeftijd van de kinderen. Op die manier groeien ze in hun persoonlijke ontwikkeling. Binnen elk speltak bieden we leuke, leerzame en uitdagende activiteiten in een doorlopende lijn van Bevers tot en met Explorers.

Door de stimulerende omgeving en uitdagende activiteiten leren kinderen en jongeren bij Scouting heel veel, zonder dat ze dit zelf zo ervaren, want plezier en gezelligheid staan centraal. De niet formele manier van leren bij Scouting zit tussen formeel (op school, met vastgestelde doelen en eisen) en informeel (spontaan, in het dagelijks leven) leren in. Bovendien worden er op scouting heel snel vrienden gemaakt, vaak ook voor het leven.

Natuurlijk zijn nieuwe leden ook welkom. Kom gerust ook een keer meekijken in de speltakken Bevers 5-7 jr,  (zaterdagmorgen), Welpen 8-11 jaar (zaterdagmiddag) , Scouts 11-15 jr en Explorers 15-18 jr. (vrijdagavond).

Bezoek de website voor meer info: www.azoelen.nl of mail naar info@azoelen.nl.