Sport & Vrijetijd

Samen op de tatami

LOSSER -  Naar aanleiding van een eerdere uitwisseling van studenten in het kader van de Twin City Games zijn enkele Losserse judoka’s frequent aanwezig bij de judotraining van judovereniging Münster. Natuurlijk werden de Duitse judoka’s ook uitgenodigd om eens in Losser de tatami te betreden.

Afgelopen week was het zover; twaalf Duitse judoka’s kwamen trainen in Losser. Hoofdtrainer Rene Bogaarts had ook Judo Promotion Twente en Budo Schuttersveld uitgenodigd waardoor er ruim 40 judoka’s een leuke, leerzame en fysiek zware training kregen voorgeschoteld. Techniek, tactiek, souplesse en conditie kwamen aan bod.

Alle partijen zijn van mening dat samen trainen een meerwaarde voor de sportbeleving is. De uitwisseling zal dan ook zeker een vervolg krijgen en wordt naar alle waarschijnlijkheid ook uitgebreid naar de jeugdgroepen.

Nieuwe bolderkar

Voor aanvang van de training ontvingen de deelnemers aan de wekelijkse cirquitraining een bolderkar. Deze is beschikbaar gesteld door FONS en opgeknapt door  William Muller, Sebastiaan ter Meer, Rick Borghuis en Gerben Mazeland.  Hierdoor kunnen de sportmaterialen makkelijk worden vervoerd van de opslagbox naar het oefenterrein.