Sport & Vrijetijd

Rotary Streetsoccertoernooi op kunstgras ‘valt goed’

OLDENZAAL -  Rotaryclub en het basisonderwijs in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en De Lutte slaagden er alsnog in om het Rotary Streetsoccertoernooi editie 2021 doorgang te laten vinden. Anders dan in voorgaande jaren werd het toernooi in één week gehouden en vond het toernooi plaats op een kunstgras veld van Quick ’20.

De organisatie had met in goed overleg met gemeente en Quick ’20 gekozen voor een verhuizing van de parkeerplaatsen van sportcentrum Vondersweijde naar de kunstgrasmat, omdat dat qua corona voorschriften ruimte bood.

Het spelen op kunstgras beviel goed. Martien Boet van Rotaryclub Oldenzaal: “Er was volop ruimte voor velden en publiek en ja, een grasmat speelt fijner en er waren minder schaafwonden dan bij voetballen op asfalt en straatklinkers, wat Streetsoccer natuurlijk letterlijk betekent. We gaan nog evalueren, maar één ding is zeker: volgend jaar is er weer een toernooi!”

Er deden 1.500 leerlingen mee in 219 teams. Een hele toer voor de organisatie om dat in goede banen te leiden, maar alles is soepel verlopen.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking werd gedaan door wethouder Evelien Zinkweg. Sportwethouder Rob Christenhusz moest wegens blessure verstek laten gaan. Dat was een groot programmapunt want er waren 40 bekers uit te reiken. Toch is misschien wel de belangrijkste verdienste de Bjorn Kuipers Fair Play prijs. Die werd gewonnen door KWW De Windroos . Zij mogen binnenkort naar een wedstrijd van Heracles met de bus van het Stroatensemble.

Hieronder de eerste prijs winnaars per klas:

Groep 4 meisjes: Franciscus M4 (Franciscusschool)

Groep 4 jongens: PSG (De Drie-eenheid)

Groep 5 meisjes: De Toppers (De Bongerd)

Groep 5 jongens: De Linde Stoertjes (De Linde De Essen)

Groep 6 meisjes: Meiden Groep 6 (De Maten)

Groep 6 jongens: Franciscus J6 (Franciscusschool)

Groep 7 meisjes: De Maten M7 (De Maten)

Groep 7 jongens: FC Barca (De Kerkewei)

Groep 8 meisjes: De Pielewormpjes (De Drie-eenheid)

Groep 8 jongens: De Bamisoepjes (De Drie-eenheid)