Sport & Vrijetijd

Roefeldag Basisschool ’n Esch

TILLIGTE - Basisschool 'n Esch wil de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 graag kennis laten maken met de bedrijven in eigen omgeving. Dit, om alvast na te denken over wat het inhoudt, misschien ook voor je eigen toekomst. Èn om ook meer over bedrijven in eigen omgeving te weten te komen. Om deze redenen stond woensdag 13 juli jl. de ’Roefeldag’ op het programma.

“Onze eerste Roefeldag met groep 5 en 6 was een groot succes! Geweldig om te zien hoe Anja (Zuivelhuuske), Jorno (DeMasKo) en Renske (Postel) met passie over hun bedrijf praten. Bij DeMasKo zagen we zelfs een oude leerling aan het werk. We kregen overal een uitgebreide rondleiding en alles werd ons goed uitgelegd. Aan het eind kregen we nog even de tijd om onze vragen te stellen die wij hadden voorbereid.

Als verrassing kregen we van alle ondernemers nog iets lekkers! Wat een verwennerij! De kinderen waren erg enthousiast en ik denk dat de kinderen er een aantal inspiratiebronnen bij hebben’’, aldus de organisatie voor de Roefeldag voor de groepen 5 en 6.

”Vandaag zijn we met groep 7 en 8 op pad geweest om een kijkje te nemen bij Bouwbedrijf Van der Aa en bij Koopman Mode. We hebben een rondleiding gekregen en hebben daarbij kennis gemaakt met allemaal verschillende beroepen bij deze bedrijven. Na de rondleiding was er nog tijd voor het stellen van vragen. We willen Koopman bedanken voor de interessante rondleiding en de tas die we gekregen hebben en Van der Aa voor de leuke timmerwedstrijd en de zonnebril! Voor Catoline en Monique (Koopman) en voor Joost (Van der Aa) hadden we een zelfgemaakte bedankkaart een doosje Merci meegebracht”, aldus de organisatie na de Roefeldag voor de groepen 7 en 8.

Omdat het een groot succes was wil Basischool ’n Esch dit volgend jaar een vervolg geven door dan bij andere bedrijven in eigen omgeving een kijkje achter de schermen te nemen.