Sport & Vrijetijd

Rijssense Motor Club organiseert tweede puzzelrit op 25 september

RIJSSEN - De Rijssense Motor Club (RMC) maakt zich op voor de tweede puzzelrit van dit seizoen. Zaterdag 25 september is het zover. Er kan gestart worden tussen 18.00u en 18.30u bij ’t Witte Hoes aan de Markeloseweg te Rijssen.

De rit voert de deelnemers grotendeels door het prachtige buitengebied van Rijssen. De route wordt verreden aan de hand van routeopdrachten, waarbij onder andere diverse puzzeltjes opgelost moeten worden. Voorzitter Jan Hammink weet dat uitzetter Johan Koster er weer alles aan zal doen om het de deelnemers niet gemakkelijk te maken. “Er zullen weer veel leuke vragen, geintje en valkuilen in de rit verwerkt worden, dat week ik honderd procent teken!”, aldus Hammink.

Ook kunnen langs de route diverse afbeeldingen, miniatuurverkeersbordjes en dergelijke worden geplaatst. Naast het puzzelen moeten deelnemers dus ook goed langs de route uitkijken. Er wordt gereden volgens een reglement. Het reglement is te vinden op de site: www.RMC-Rijssen.nl Voor meerijdende kinderen (tot en met 12 jaar) is er een leuke zoekwedstrijd met na afloop een prijsje.

De Rijssense Motor Club is een vereniging die al vanaf 1945 puzzelritten organiseert die verreden worden op Koningsdag en een aantal zaterdagen in de gemeente Rijssen-Holten. Er wordt gereden in 2 klassen, namelijk de Sportklasse voor ervaren deelnemers en de toerklasse voor minder ervaren deelnemers.

Uitslagen puzzelrit 4 september
Prijswinnaars waren in de Sportklasse op de 1e plaats B ter Horst en op de 2e plaats F Averesch en in de toerklasse op de 1e plaats J Beunk en op de 2e plaats J van de Willige. Jan Hammink is blij dat er eindelijk weer eens een RMC Puzzelrit georganiseerd kon worden. “We zijn blij dat we eindelijk weer eens samen konden komen sinds een erg lange tijd. Door het coronavirus hebben we vorig seizoen slechts één puzzelrit kunnen organiseren en dat was de jubileumrit.”

“We zijn er uiteraard heel content mee dat het ook komende zaterdag weer door mag gaan, zij het met de geldende maatregelen. Kijkend naar andere regio’s in Nederland zijn er helemaal geen puzzelritten, dus laten we blij zijn dat het hier ‘gewoon’ door kan gaan. We hebben er weer zin in!”

Geen prijsuitreiking
Tot teleurstelling van de Rijssense Motor Club wordt er geen prijsuitreiking gehouden en wordt de inschrijving, bij mooi weer, buiten gedaan. “Om binnen te komen in Restaurant ’t Witte Hoes, moet iedereen haar of zijn vaccinatie-app of een geldig herstelbewijs of een negatieve test kunnen tonen. We kunnen het niet maken om de prijsuitreiking zonder een paar deelnemers te houden. Daarom hebben we besloten om de prijsuitreiking niet door te laten gaan en de inschrijving bij mooi weer buiten te doen.” ’t Witte Hoes zorgt voor een polsbandje, zodat bij het inleveren van de routecontrole kaart het coronatoegangsbewijs niet nogmaals hoeft te worden getoond.

Om mee te mogen doen, moet je je aanmelden op de website van RMC Rijssen. Kijk voor meer informatie op: www.rmc-rijssen.nl of op Facebook rmcrijssen.